Ponovitev pokalnega finala iz leta 1994

V domačem pokalu Slovenije se piše zgodovina. Krimovke bodo ponovile finale iz leta 1994, ko so v Hali Tivoli slavile proti Ajdovščini z rezultatom 27:22. Krimovke so v polfinalu brez težav odpravile Krko, Ajdovke so v svojem prvem zaključnem turnirju po letu 1994 slavile proti Zagorju.

Prve minute srečanja proti Krki so bile zanimive in izenačene, a naša dekleta so vseskozi narekovala tempo igre in nasprotnicam niso prepustile nobene možnosti po morebitnem presenečenju. Krimovke so bile skozi celotno srečanje vsaj za korak ali dva hitrejše, prvi polčas se je končal pri rezultatu 9:14.

Tudi drugi polčas je minil v zaspanem ritmu, Krimovke so višale svojo prednost in v zadnjih minutah so se nosilke igre lahko popolnoma sprostile, razlika ob koncu se je ustavila ravno pod prvo dvomestno vsoto. Ker so bile Krkašice izžrebane prve, so bile na zapisniku zabeležene kot domačinke. Prva polfinalna tekma se je zato končala z rezultatom 16:25.

Polona Barič je bila s sedmimi zadetki najboljša strelka tekme, Mirjeta Bajramoska jih je dodala pet. Tamara Mavsar s štirimi in Alja Koren s tremi zadetki sta bili nekje v sredini strelske liste. Elizabeth Omoregie, Marija Obradović in Nina Žabjek so vse dosegle po dva zadetka.

ŽRK KRKA – RK KRIM MERCATOR 16:25 (9:14)
ŠD Kodeljevo, 200. Sodnika: Leskovec, Vidic

ŽRK Krka: Hajdinjak, Papež, Vidic 2, Ražem 1, Kramar 1, Leskovec 3, Korenič, Rudman T. 1, Vojnovič, Legan, Mrmolja 3, Završnik, Čopi, Rudman A. 1, Veble 4.
RK Krim Mercator: Jurič, Dimic Martinovič, Milanović Litre, Mavsar 4, Hrnčič, Avbelj, Stefanišin, Bajramoska 5, Beganovič, Omoregie 2, Drolc, Koren 3, Pandžič, Barič 7, Obradović 2, Žabjek 2.

Sedemmetrovke: Krka 5 (3), Krim 6 (5)
Izključitve: Krka 4 minute, Krim 6 minut

Ajdovke so na drugi polfinalni tekmi na plin stopile v zadnji četrtini tekme. 45. minut je bil rezultat poravnan, v naslednjih 15. minutah pa so Ajdovke poletele in zasluženo slavile z rezultatom 21:26. Nina Zulič je s sedmimi zadetki in številnimi asistencami odlično pomagala svoji novi ekipi, Ana Zrimšek se tokrat ni vpisala med strelke. Finalna tekma se bo na Kodeljevem začela ob 18. uri. Kdor ne bo moral v dvorano, je vabljen, da si ponovitev finala iz leta 1994 ogleda na TV Slovenija 2.