Ponovitev finala iz leta 1994 z zmago Krima

V reprizi finala iz leta 1994 smo lahko uživali na Kodeljevem in tudi na TV Slovenija 2, ki je tudi tokrat neposredno prenašala zadnje dejanje Pokala Slovenije. Srebrno obletnico tega tekmovanja so še 23. osvojile Krimovke, ki so v finalu slavile proti Ajdovščini, z rezultatom 27:19.

Finale je potekalo v odličnem vzdušju, glasni so bili navijači obeh ekip, ki so se pred tekmo pozdravili tudi na igrišču. Ajdovke so v svojem prvem finalu po 22 letih pokazale veliko željo, a Mirjeta Bajramoska in Tamara Mavsar sta z uvodnima zadetkoma poskrbeli za prvo vodstvo naših deklet. Prednost je v rokah naših deklet ostala vse do konca tekme, odločilno obdobje je sledilo v zadnjih desetih minutah prvega polčasa. Z delnim rezultatom 5:2, so naša dekleta na odmor odšla pri rezultatu 13:8.

Tudi v drugem polčasu je bilo vzdušje ob in na parketu odlično. Obe ekipi sta si želeli osvojiti lovoriko, a Krimovke so tudi v naslednjih 30 minutah predstavljale previsoko oviro gostjam, ki imajo vsako sezono višje ambicije. Krimovke so tudi po 22 letih dosegle enako število zadetkov, 27, gostje so se ustavile pri številki 19. Po koncu tekme sta bili lahko zadovoljni obe ekipi, verjamemo in želimo si, da na takšno tekmo in vzdušje ne bo potrebno čakati novih 22 let.

Tokratna najboljša strelka pri naših dekletih je postala kapetanka Tamara Mavsar, ki je dosegla sedem zadetkov. Mirjeta Bajramoska, ki je dosegla šest zadetkov je postala tudi najboljša igralka zaključnega turnirja. Štiri zadetke sta dosegli Vesna Milanović Litre in Marija Obradović, tri Alja Koren. Dva je dosegla Elizabeth Omoregie, listo strelk pa je tokrat zaključila Polona Barič.

RK KRIM MERCATOR – ŽRK MLINOTEST AJDOVŠČINA 27:19 (13:8)
ŠD Kodeljevo, 1300. Sodnika: Pirc, Pirc

RK Krim Mercator: Jurič, Dimic Martinovič, Milanović Litre 4, Mavsar 7, Hrnčič, Avbelj, Stefanišin, Bajramoska 6, Beganovič, Omoregie 2, Drolc, Koren 3, Pandžič, Barič 1, Obradović 4, Žabjek.
ŽRK Mlinotest Ajdovščina: Bratina, Čermelj, Zrimšek, Milanović Litre, Svetik 4, Jonovič, Tomšič, Zulič 4, Čajko 2, Srečkovič, Pipan, Schuster 4, Sanabor, Ferfolja Š. 2, Ferfolja T. 3, Vidmar.

Sedemmetrovke: Krim 4 (3), Ajdovščina3 (3)
Izključitve: Krim 20 minut, Ajdovščina 10 minut
Rdeč karton: Omoregie (44′, Krim), Obradović (56′, Krim)

Krimovke v aprilu čaka novo pokalno finale. V evropskem Pokalu pokalnih zmagovalk se bodo proti Ladi pomerile 2. aprila bo 14. uri (po lokalnem času v Rusiji ob 16. uri), povratna tekma naša dekleta čaka teden dni kasneje. V soboto, 9. aprila ob 17. uri se bomo znova srečali na Kodeljevem in pozdravili dekleta k novi lepi igri.