Polna Galjevica po odličnem polčasu uživala v zmagi

Petkov večer je dvakrat napolnil tribune Galjevice. Parket so dodobra ogreli člani, ki so po napeti končnici remizirali proti Dravi, za njimi pa so zaigrale še članice. Krimovke so poskrbele, da tokrat nismo spremljali napete končnice.

Tekmo sta tokrat premierno sodili hrvaški sodnici, Helena Crnojević in Emina Kostecki Radić. Ajdovke so v prvem polčasu držale stik s Krimovkami, ki so minimalno povedle, a ob koncu polčasa je en zadetek več pripadel prav njim.

Med premorom so se Krimovke še bolj zbrale, nesrečno zgrešeni streli so večkrat končali v golu in to se je poznalo tudi na rezultatu. Naša dekleta so sprva izenačile na 15:15 in 16:16, nato pa s petimi zaporednimi zadetki ušle in že odločile zmagovalca.

Ajdovke namreč v drugem polčasu niso uspele slediti hitremu ritmu, kjer je s šestimi zadetki izstopala Elizabeth Omoregie, Miša Marinček pa je med vratnicama pridno zbirala obrambe. Razlika se je počasi stopnjevala in ob koncu pristala na osmih zadetkih razlike.

S šestimi zadetki in številnimi asistencami je kapetanka Tamara Mavsar znova razigrala svoje soigralke, tudi Polono Barič s petimi zadetki.

RK KRIM MERCATOR – ŽRK MLINOTEST AJDOVŠČINA 30:22 (13:14)
ŠD Krim, 300. Sodnici: Crnojević, Kostecki Radić (obe Hrvaška)

RK Krim Mercator: Abina, Jurič, Milanović Litre 3, Mavsar 6, Hrnčić, Avbelj, Stefanišin, Bajramoska 2, Beganovič, Omoregie 9, Marinček, Zulič 1, Koren, Barič 5, Obradović 2, Zrimšek 2.
ŽRK Mlinotest Ajdovščina: Bratina, Čermelj, Krapež, Črnigoj, Rojc 3, Svetik 1, Jonovič 1, Tomsič, Čajko 2, Srečkovič, Pipan, Schuster 3, Sanabor, Brecelj, Ferfolja Š. 7, Ferfolja T. 5.

Sedemmetrovke: Krim 4 (3), Ajdovščina 4 (4)
Izključitve: Krim 8 minut, Ajdovščina 8 minut
Rdeča kartona: Zrimšek (51′, Krim), Ferfolja T. (60′, Ajdovščina)

Po tekmah proti ekipama, ki sta lani sezono končali takoj za nami sledi »prost« vikend, vsaj kar se tiče državnega prvenstva. V sredo se bomo posvetili osmini pokala, s tekmo proti mlajšim Krimovkam. Vabljeni torej v sredo ob 18:30 znova v Galjevico!