Pokalno razpoloženo Galjevico osvojile Krimovke

Žreb pokala Slovenije se je poigral z našima članskima ekipama, že v prvi fazi tekmovanja, v osmini finala, sta se med seboj pomerila Krim in Ljubljana. Starejše in izkušenejše Krimovke so seveda brez težav slavile, a tekma nam je namenila tudi nekaj simbolike.

Na nasprotnih straneh sta namreč zaigrali sestri Ana in Ema Abina, starejša Ana se je s šestimi zadetki skupaj z Mirjeto Bajramosko zavihtela na najvišje mesto pri strelkah. Ana in Mirjeta sta jih šest zadeli za Krimovke, Natalija Kundija ravno toliko za Ljubljančanke.

Že hitro vodstvo s 6:0 je bil jasen pokazatelj, da Krimovke ne bodo prepustile nikakršnih možnosti. Celotno srečanje se je nato odvijalo mirno in brez velikih presenečenj. Predvsem v zadnjih minutah srečanja sta za kar nekaj bučnih aplavzov poskrbeli Tjaša Arhanič in Neža Curk, z obrambami na meji mogočega.

RK KRIM MERCATOR – RK LJUBLJANA 39:16 (25:8)
ŠD Krim, 150. Sodnika: Zupan, Kos

RK Krim Mercator: Abina A. 6, Jurič 5, Milanović Litre 2, Mavsar 5, Avbelj 1, Stefanišin, Bajramoska 6,Beganovič 1, Marinček, Omoregie 3, Zulič 3, Koren, Pandžič, Barič 3, Obradović, Zrimšek 4.
ŽRK Ljubljana: Arhanič, Senčur, Prepeluh 3, Kujundžič, Urbančič, Hočevar, Abina E., Žabjek 4, Vučko, Jantol, Černivec, Curk, Novak 2, Kundija 6, Tomasovič 1.

Sedemmetrovke: Krim 3 (2), Ljubljana 8 (5)
Izključitve: Krim 4 minute, Ljubljana 2 minuti

Med polčasom smo se poklonili tudi legendi Krima, zvesti rokometašici in po športni karieri zagrizeni delavki, ki se vsak dan trudi, da bi bilo ime Krima zapisano čim višje. Deja Doler Ivanović vse najboljše in še veliko kariernih in športnih užitkov!