Po pokalno finale proti Velenju

Rokometašice Krima Mercatorja se bodo v celjski dvorani Golovec 30. in 31. marca potegovale za 26. naslov pokalnih prvakinj. Na prvi polfinalni tekmi se bodo pomerile proti Velenju, ob zmagi pa se bodo v finalu pomerile še proti boljšemu iz para Krka : Koper.

Krimovke so pot proti zaključnemu turnirju Pokala Slovenije začele v osmini finala proti Žalcu. Zaradi tehničnih zapletov v žalski dvorani so Krimovke v nadomestnem terminu na domačem terenu slavile prvo zmago s 30:17. Manj kot mesec dni kasneje pa so v četrtfinalu na gostovanju nadigrale Ptuj (42:12).

Polfinalne nasprotnice Krimovk so preskočile prvo kolo tekmovanja, v četrtfinalu pa porazile ljubljansko Olimpijo (31:37). V rednem delu državnega prvenstva so Tigrice slavile obe zmagi (42:15 in 37:23).

Prvi polfinalni dvoboj se bo začel ob 15.30, finalni dvoboj pa si boste lahko od 16.55 v živo ogledali tudi na TV Slovenija 2.

POLFINALNI PARI POKALA SLOVENIJE
sobota, 30. marca, Golovec, Celje
ob 15.30 RK KRIM MERCATOR : ŽRK VELENJE
ob 18.00 ŽRK KRKA : Ž.U.R.D. KOPER

Uroš Bregar, trener Krima Mercatorja:
“Vsi nas že vidijo kot zmagovalce tega pokala, ampak to bo treba dokazati na terenu. Zavedamo se, da so presenečenja del rokometa in zagotovo bomo pokal vzeli skrajno resno in naredili vse, da osvojimo naslov.”