Po odpovedi Pokala, visoka zmaga proti Kopru

Zaradi nedelujočega sistema z dvigovanje zaves, ki ločujejo posamezne dele igrišča, je v sredo odpadla tekma osmine finala Pokala Slovenije. Gostovanje v Žalcu se je tako najverjetneje prestavilo na januar, saj rokometašice Krima Mercatorja v vmesnem času čakajo številne tekme državnega prvenstva, sledi pa tudi druga polovica skupinskega dela Lige prvakinj.
Decembra bo klubsko dogajanje mirovalo, a rokometašice bodo dejavne v reprezentancah, pred vrati je namreč evropsko prvenstvo, ki bo med 29. novembrom in 16. decembrom potekal v Franciji.

Mnogo več rokometnega dogajanja smo dočakali v soboto, v Stožicah sta ena za drugo zaigrali obe naši članski ekipi. Evropske Krimovke so pričakovano močno slavile proti Kopru (39:20), mlade Ljubljančanke pa so v novi izjemni končnici tokrat ukradle točko ajdovskemu Mlinotestu. (24:24).

Tigrice lahko sedaj vso pozornost znova namenijo evropskim izzivom. Po krajšemu premoru, ki je sledil koncu prve polovice skupinskega dela elitne Lige prvakinj, jih čakajo povratne tekme. Prve v vroče Kodeljevo prihajajo rokometašice hrvaške Podravke. Tekma v Koprivnici se je končala z remijem (27:27), zmagovalec drugega izziva pa bo bogatejši za vstopnico v glavni del tekmovanja.

6. KOLO DRŽAVNEGA PRVENSTVA
sobota, 27. oktober, ob 14.00
RK KRIM MERCATOR : Ž.U.R.D. KOPER 39:20 (21:9)
Krim Mercator: 
Barič 7, Ristovska 6, Zulić 5, Stanko, Tsakalou 4, Vučko 4, Krsnik 3, Perederiy 3, Beganović 1, Žabjek 1, Amon 1.
Koper: Vatovec 4, Škabar 3, Panger 3, Zorko 3, Rojc Benčina 2, Privšek 2, Teraž 2, Petrinja 1.

4. KOLO LIGE PRVAKINJ, KODELJEVO
sobota, 3. november, ob 19.00
RK KRIM MERCATOR : HC PODRAVKA VEGETA (HRV)