Po novi zmagi je glavni del že pred vrati

Rokometašice Krima Mercatorja so, po taktično izredno odigrani povratni tekmi proti Podravki Vegeti, osvojile še drugo tekmo v skupinskem delu evropske Lige prvakinj (27:20). S petimi točkami so ljubljanske rokometašice izredno blizu napredovanju v glavni del najkvalitetnejšega rokometnega tekmovanja.

Ines Amon in Polona Barič sta v peti minuti Krimovkam priborili prednost s 3:1, ljubljanske rokometašice so prevzele pobudo in popolnoma nadigrale hrvaške nasprotnice. V nadaljevanju prvega polčasa so Tigrice dokazale, da so po dvotedenskem premoru pripravljene odlično, povedle so že z 10:4. Do konca prvega polčasa so Podravkine rokometašice razliko uspele stopiti na 14:10, a bližje jih obramba na čelu z znova odlično kapetanko Mišo Marinček Ribežl, ki jo je nekajkrat zamenjala nadobudna Maja Vojnovič.

V drugem polčasu so Hrvatice zaigrale veliko podjetneje, izplačala se jim je groba obramba, pri 18:17 je zadišalo po preobratu, a v končnici so Krimovke zaigrale prerojeno. Po izjemni seriji, 9:1, so naše rokometašice dobri dve minuti pred koncem dvoboja povedle z najvišjo prednostjo (27:18). Slavje se je začelo, gostje so sicer dosegle še dva zadetka, a dejstva, da dve točki ostajata v Ljubljani niso spremenile.

Tekma med madžarskim Gyōrijem in nemškim Thüringerjem bo na sporedu v ponedeljek, 5. novembra, ob 19. uri. Ob zmagi evropskih prvakinj bodo Krimovke že uvrščene v glavni del evropske Lige prvakinj.

Zaradi poškodbe Alje Koren je velika odgovornost padla na pleča Lamprini Tsakalou, ki je nalogo opravila z odliko, saj je s šestimi zadetki je postala prva strelka tekme. Polona Barič in Tjaša Stanko sta zadeli po petkrat.

4. KOLO LIGE PRVAKINJ
sobota, 3. november, ob 19.00
RK KRIM MERCATOR : HC PODRAVKA VEGETA 27:20 (14:10)
Krim Mercator:
Gnabouyou, Mavsar 2, Krsnik, Vojnovič, Barič 5, Stanko 5, Marinček Ribežl, Zulić 1, Tsakalou 6, Vučko, Žabjek, Amon 2, Perederiy 1, Ristovska 5.
Podravka Vegeta:Tucaković, Zadravec, Turk 3, Holešova 2, Karlovčan, Popović, Milošević 1, Džono, Milosavljević 5, Risović, Franušić, Ečimović, Chigirinova 1, Ikhneva 2, Debelić 2, Yezhykava 4.

ponedeljek, 5. november, ob 19.00
GYŌRI AUDI ETO KC : THÜRINGER HC

Uroš Bregar, trener RK Krim Mercator:
˝S to zmago smo si odprli vrata v glavni del Lige prvakinj, za katerega verjamem, da se bo spomladi igral tudi v Ljubljani. Vsaka zmaga v Ligi Prvakinj je težko prigarana in zelo sem vesel, da smo danes ponovno z obrambo in odličnim vzdušjem prišli do tega, da se lahko veselimo nove zmage. Med premorom smo se želeli dobro pripraviti, a žal se nam je vse porušilo. Ines je zbolela, po dolgem času smo bili tudi brez Alje Koren. Brez nje se je ekipa težko adaptirala. Pred tekmo sem se spraševal kako bomo tekmo izpeljali. Vesel sem, da smo ob današnjem tempu izdržali in zmagali.˝

Miša Marinček Ribežl, kapetanka RK Krim Mercator:
˝Na novinarski konferenci sem napovedala, da bomo povedle že na začetku. Tako je tudi bilo, povedli smo s 4:1 in to prednost suvereno držali čez celotno tekmo. Danes se je pokazalo, da smo kvalitetnejša ekipa. V zadnjih minutah tekme smo dobili izreden zalet, nasprotnice so nekoliko padle, me pa smo pred čudovitim občinstvom izkoristili svoje priložnosti. Zaradi poškodovanih igralk nismo jamrali, garali smo in trud se nam je poplačal.«

Lamprini Tsakalou, najboljša strelka tekme:
˝V današnjo tekmo smo vložili vso našo energijo. Na treningih smo poizkušali nove stvari, delali video analize in bili maksimalno skoncentrirani. Vsi treningi so se nam danes obrestovali, rezultat je prišel sam od sebe. Zmaga je izredno pomembna in res smo lahko ponosni na našo predstavo.«