Po izjemnem drugem polčasu do zelo pomembne zmage

Rokometašice Krima Mercatorja so v izjemnem drugem polčasu povsem nadigrale nemški Thüringer in mu prizadejale še drugi evropski poraz. Na krilih obramb kapetanke Miše Marinček Ribežl in sijajne igre v napadu so Krimovke slavile izjemno zmago z rezultatom 27:20.

Tekma se za naše rokometašice ni začela najbolje, blestela je nemška vratarka Lara Krause, ki so jo Krimovke, po sedemmetrovki Tamare Mavsar, premagale šele v izteku šeste minute. Prvi zadetek je vendarle prebudil Tigrice, ki so zaigrale odločneje in ustavile nemški nalet, a za preobrat še ni bilo dovolj. Polčas se je za ljubljanske rokometašice končal tako, kot se je začel, tokrat s sedemmetrovko Sare Ristovske, ki je postavila končni rezultat prve polovice tekme, 10:12.

Drugi polčas se je začel imenitno. Ristovska je dvakrat zadela za -1 (11:12 in 12:13), po novi uspešno realizirani sedemmetrovki Tamare Mavsar pa se je tekma v 35. minuti začela od začetka. Na prvo vodstvo domačink je polna dvorana na Kodeljevem čakala še slabih pet minut. Tjaša Stanko se je rešila trdne obrambe, ki so ji jo pripravile nemške rokometašice in zadela za 16:15. Še pet minut kasneje je Nina Zulić zadela še za +2 (18:16).

Verjetno prav nihče v dvorani ni pričakoval neverjetnega naleta, ki je sledil v zadnjih 15 minutah. Odlične zamisli trenerja Uroša Bregarja, izjemne obrambe Miše Marinček Ribežl in sijajni zaključki v napadu so naše rokometašice pripeljali do izjemne serije, ki se je praktično končala šele ob koncu tekme. Prednost je rasla, po Mišinem zadetku prek celotnega igrišča in bombi Ines Amon za največjo razliko +8 (27:19) je dvorana ponorela.

Sedem Krimovk se je podpisalo na listo strelk. Tamara Mavsar je znova dokazala, da ji zaščita za nos ni ovira. Dosegla je sedem zadetkov, s šestimi pa ji je sledila Tjaša Stanko, ki je zadevala kljub granitni obrambi nasprotnic.

2. KOLO LIGE PRVAKINJ, KODELJEVO
sobota, 13. oktober, ob 19.00
RK KRIM MERCATOR : THÜRINGER HC 27:20 (10:12)
Krim Mercator: 
Mavsar 7, Krsnik 1, Vojnovič, Barič, Beganović 1, Stanko 6, Marinček Ribežl 1, Zulić 3, Ljepoja, Koren 3, Tsakalou, Vučko, Žabjek, Amon 1, Perederiy, Ristovska 4.
Thüringer: Krause 1, Lang, Sazdovska 1, Mazzucco, Zimmerman, Schmelzer 2, Triscsuk 3, Giegerich, Stolle 1, Luzumova 6, Bölk 2, Großmann, Jakubisova 3, Huber 1.

nedelja, 14. oktober, ob 18.45
PODRAVKA VEGETA : GYŌRI AUDI ETO KC

Uroš Bregar, trener Krima Mercatorja:
“Za nami je res težak teden, med katerim smo ogromno trenirali in delali za današnjo tekmo. Po vsem delu smo verjetno kar malo utrujeni od vsega, a moj moto je, da je veliko bolje biti utrujen in delati dobro, kot pa lenariti in čakati, da bodo žoge same padle v gol. Z današnjo tekmo smo lahko res zadovoljni, v obrambi smo naredili ogromno, v drugem polčasu prejeli le osem zadetkov in to je tisto kar res šteje.”

Miša Marinček Ribežl, kapetanka Krima Mercatora:
“Zmaga, ki smo jo dosegle, je plod ogromnega garanja in dela. Če pogledamo le rezultat vidimo, da je za nami trda tekma. Prvi polčas smo začele v krču, ustvarile smo si nek pritisk, saj smo vedele, da bomo igrale doma. Vemo, da lahko ta tekma na koncu odloča o marsičem, zato sem ponosna in srečna, da smo se v drugem polčasu prikazale takšno igro, kakršno smo gradile cel teden. Da smo uspele zamisli s treninga prenesti na tekmo mi pomeni ogromno.”

Tamara Mavsar, najboljša strelka Krima Mercatorja:
“Pri 0:4 je bilo jasno, da smo nervozni. Cel teden smo garali, opravili številne videoanalize in se na treningih pripravile na praktično vse. Na koncu je poplačano vse, zmaga je zaslužena. Hvala celotnemu občinstvu, ki nam je v drugem polčasu pomagal do te velike zmage, ki smo si je vse želele in za njo garale do konca.”

LIGA PRVAKINJ, SKUPINSKI DEL, SKUPINA C
Tekme Zmage Neodločeno Porazi Gol razlika Točke
1. Györi Audi ETO KC 1 1 0 0 (39:23) +16 2
2. RK Krim Mercator 2 1 0 1 (50:59) -9 2
3. RK Podravka Vegeta 1 1 0 0 (28:26) +2 2
4. Thüringer HC 2 0 0 2 (46:55) -9 0