Po Hypu padel še Branik

Na novo tekmo Krimovk ni bilo potrebno dolgo čakati. Zaradi zgoščenega ritma reprezentačnih in klubskih obveznosti so dekleta četrti krog državnega prvenstva odigrale manj kot 24 ur po koncu tekme Lige prvakinj. Kljub utrujenosti so dekleta znova prikazala odlično igro in nadigrale Branik z 42:20. Do naslednje tekme bo na voljo nekaj več počitka, a vendarle bo torek kaj hitro tu in na vrsti bo peti krog državnega prvenstva. Čaka nas pot v Naklo.

Dve tekmi v enem dnevu. Nič posebnega, če bi šlo za kakšen pripravljalni turnir, a toliko bolj naporno kadar gre za tekmi na najvišjem nivoju. Veliko Krimovk je bilo v preteklem tednu na reprezentačnih pripravah v okviru tedna EHF, po prihodu v klub so tako imele le nekaj dni, ki so jih lahko uporabile za pripravo na prvi krog Lige prvakinj. Kar nekaj je bilo takih, ki so čast poslušanja himne Lige prvakinj sploh prvič doživele na igrišču. Tekma tako ni bila naporna le po fizični plati, temveč tudi po psihični. Dekleta so dvakrat v razmaku 24 ur dokazala, da so vredna zaupanja in da znajo odigrati dve pomembni tekmi. Visoki zmagi proti Hypu so dodale še višjo proti Braniku, zdaj je potrebna regeneracija.

Tekma proti Braniku se je začela nekoliko turbulentno, gostje so v peti minuti izkoristile nekoliko manjšo pozornost naših deklet in povedle z 2:3. Krimovke so se nato dokončno prebudile in odmislile pomembno zmago prejšnjega večera. Kmalu so ušle na 8:4 in vseskozi stopnjevale svojo igro. Hitro je bilo moč opaziti, da Branik, ki je v prvo ligo prišel po več kot desetletju, domačinkam ne bo dostojen nasprotnik. Ob polčasu je bil rezultat 20:9.
Tudi v drugem polčasu slika ni bila dosti drugačna. Lepa in hitra igra Krimovk je za posledico imela vse višjo razliko. Lahko bi bila še višja, saj sta obe obrambi nekoliko popustili, v napadu pa sta obe ekipi poizkušali z atraktivnimi zaključki. Na obeh straneh je tako ostala kakšna žoga neizkoriščena, a vpliva na tekmo to vendarle ni imelo. Krimovke so dosegle še deset zadetkov več, kot dan prej proti Hypu. V gostujočo mrežo je pot našlo 42 žog, Branikovke so dosegle 20 zadetkov.

Na klopi Krima sta bila dva nova obraza, ki sta navduševala pred nekaj leti. V moder Krimov dres sta se oblekli Olga Čečkova in Deja Doler Ivanović, a priložnosti za igro nista dočakali. Smo pa na seznam najboljših strelk dodali novo ime. Lara Hrnčič iz tekme v tekmo dokazuje, da zna zabijati gole iz razdalje. Danes jih je dosegla sedem in s tem za enega prehitela Tamaro Mavsar in Majo Luković. Na drugi strani se je strelsko najbolje izkazala Tjaša Stanko, ki je zbrala 10 zadetkov.

V petem krogu Krimovke potujejo na Gorenjsko. RK Naklo Peko Tržič bo Krimovke gostil v ŠD Biotehniškega centra Naklo. Vabimo vas, da se v torek ob 18:30 odpravite v Naklo in še zadnjič pozdravite Krimovke pred novim evropskim izzivom. V soboto bodo dekleta igrala v Leipzigu.

RK KRIM MERCATOR – ŽRK BRANIK 42:20 (20:9)
Stožice, 60. Sodnika: Colner, Pajič

RK Krim Mercator: Artsiukovich 4, Jurič 4, Maja Luković 6, Čečkova 2, Zrimšek, Mavsar 6, Bak 3, Hrnčič 7, Stefanišin, Marinček, Omoregie 2, Koren 5, Jankovič 1, Gregorc 2, Čečkova, Doler Ivanović.
ŽRK Branik: Dukarič, Hrastnik 1, Gomilšek 4, Stanko 10, Frangež 2, Trobas 1, Želj 1, Krajnc, Abramovič, Horvat, Oberžan, Močnik, Rajh, Borovčak 1, Kelc, Kreft.

Sedemmetrovke: Krim 5 (5), Branik 2 (1)
Izključitve: Krim 8 minut, Branik 8 minut