Po evropskem še zmaga v domačem pokalu

Po zmagi v Pokalu pokalnih zmagovalk so Krimovke zaigrale še v domačem pokalu. Žreb jim je, na zadnji stopnici pred majskim zaključnim delom, namenil Celjanke. Na gostujočem terenu sta se enaki ekipi srečali ob koncu letošnjega leta, na prvi letošnji pa so bile v vlogi gostiteljic Krimovke.

Krimovke so na današnji tekmi vseskozi držale prednost, a gostje se nikakor niso predale in dovolile, da bi naša dekleta tekmo hitro zaključila. V drugem polčasu so se naša dekleta večkrat odrinila na tri ali štiri zadetke razlike, a Celjanke so venomer našle pot do zmanjšanja rezultata. Polona Barič je svoj edini zadetek dosegla v pravem času, dobro minuto pred koncem, za končni rezultat 27:26.

Svojo tekmo je odigrala kapetanka Tamara Mavsar, ki se je ponovno izkazala. Tokrat je zadela kar 14 zadetkov, manko do dvajsetice je zapolnila Mirjeta Bajramoska (6). Alja Koren je dosegla tri zadetke, Manca Jurič, Vesna Milanović Litre, Elizabeth Omoregie in Polona Barič so vse dosegle po en zadetek.

RK KRIM MERCATOR – ŽRK CELJE CELJSKE MESNINE 27:26 (14:11)
Center Stožice, 60. Sodnika: Pajič, Palackovič

RK Krim Mercator: Abina, Jurič 1, Milanović Litre 1, Mavsar 14, Avbelj, Stefanišin, Bajramoska 6, Beganovič, Marinček, Omoregie 1, Zulič, Koren 3, Pandžič, Barič 1, Obradović, Zrimšek.
ŽRK Celje Celjske mesnine: Jakovljevič, Dernovšek, Vrček A. 2, Vrček S. 4, Regner 8, Krajnc, Perič 1, Močić, Pišek 3, Jankovič 7, Privšek 1, Hrovatič.

Sedemmetrovke: Krim 11 (9), Celje 6 (3)
Izključitve: Krim 2 minuti, Celje 4 minute

Preostale tekme četrtfinala so bile odigrane že dan prej, v sredo so se zmag veselile ekipe Ajdovščine, Zagorja in Krke. Udeleženci finalnega turnirja so torej znani, v naslednjih dneh bo stekla tudi možnost kandidature za organizacijo dvodnevnega turnirja. Krimovke v soboto čaka še tekma 11. kroga državnega prvenstva, v Stožice prihaja Krka.