Osem krimovk in trenerja na reprezentančne priprave

Klubske dogajanje se za teden dni umika reprezentančnemu. Začenja se namreč prvi del priprav na evropsko prvenstvo, ki ga bo med 4. in 18. decembrom gostila Švedska. Po šestih letih bodo med evropsko elito nastopila tudi slovenska dekleta. Tekmovanje bodo začela v skupini A, skupaj z gostiteljico Švedsko, Srbijo in Španijo.
Prvi del priprav bo ženska reprezentanca opravila na Ptuju, kjer bo odigrala tudi dve prijateljski tekmi proti Češki. Za tem se bodo slovenske rokometašice odpravile v madžarski Siofoki, kjer bodo odigrale še dve prijateljski tekmi proti domači izbrani vrsti.

Na seznamu selektorja reprezentance in trenerja Krima Mercator Uroša Bregarja, ki ima ob sebi tudi trenerko vratark Branko Jovanović, je pet krimovk – Ines AmonPolona BaričNina JeričekMiša Marinček in Polona Barič.

Priprave so začele tudi ostale reprezentance. Tamara Georgijev bo s srbsko izbrano vrsto odšla na turnir na Nizozemsko, kjer to čakajo dve tekmi proti domačima A in B reprezentanci ter obračun z Romunijo. Vesna Milanović Litre in Valentina Blažević sta se medtem pridružili pripravam hrvaške reprezentance, ki se bo dvakrat pomerila z Avstrijo.

TEKME ČLANIC V PRVEM PRIPRAVLJALNEM CIKLUSU:
Sreda, 5. oktobra, ob 18.00, Ptuj: SLOVENIJA : ČEŠKA
Četrtek, 6. oktobra, ob 18.00, Ptuj: SLOVENIJA : ČEŠKA
Sobota, 8. oktobra, ob 18.00, Siofoki (Madžarska): MADŽARSKA : SLOVENIJA
Nedelja, 9. oktobra, Siofoki (Madžarska): MADŽARSKA : SLOVENIJA (zaprta tekma)

TEKME SLOVENIJE NA EVROPSKEM PRVENSTVU
(Švedska – Stockholm, Kristianstad, Malmö, Helsingborg, 4. – 18. december 2016)
SKUPINA A (Stockholm):
1. kolo, nedelja, 4. decembra, ob 15.15: SRBIJA : SLOVENIJA
2. kolo, torek, 6. decembra, ob 20.45: SLOVENIJA : ŠVEDSKA
3. kolo, četrtek, 8. decembra, ob 18.30: ŠPANIJA : SLOVENIJA

Uroš Bregar, selektor Slovenije: “V prvem ciklusu priprav ne bo velikega pritiska, a vseeno upam, da bomo dobro trenirali in se na tekmah proti Češki in Madžarski predstavili v lepi luči. Ponovili bomo nekaj zadev s prejšnjih ciklusov, nekaj zadev dodali, na tekmah pa je moj cilj, da bo čim več igralk dobilo priložnost za igro. Rezultat ne bo primarnega pomena, a vseeno moramo izgledati kot prava reprezentanca.”
Polona Barič, reprezentantka Slovenije: “Lepo je spet biti del reprezentance in videti soigralke. Vzdušje je super, vse smo zelo vesele, da se začenja nov ciklus priprav. Komaj že čakamo na nove izzive. Upam, da bomo imeli na prihajajočih štirih tekmah proti Češki in Madžarski čim več prilike za uigravanje ter da bomo oddelali kakovostne priprave, saj nas decembra čakajo težki obračuni na evropskem prvenstvu.”