Omoregieva poškodovana, iz Ajdovščine se vrača Zulićeva

Rokometašice Krima Mercatorja so v sredo odpotovale v Zreče, kjer bodo opravile kratke priprave na drugi del sezone, v katerem jih čakajo novi preizkusi v kar štirih različnih tekmovanjih. Med potnicami Uroša Bregarja na Štajersko ni bilo Elizabeth Omoregie, katero muči poškodba kolena.

Težave s kolenom so se pri izvrstni rokometašici pojavile med tekmovalnim premorom. Nedavni pregled z magnetno resonanco je pokazal, da bo potreben operativni poseg, ki obetavno kreatorko Krimove igre čaka prihodnji teden. Po artroskopiji bo tudi jasno, kako dolgo bo 20-letna igralka iz Krimovih vrst, ki jo je evropska rokometna zveza razglasila za najboljšo rokometašico v novembru, odsotna z igrišč.

Za Krim Mercator že v tem mesecu prihajajo številni novi izzivi, saj ekipo čaka nadaljevanje državnega prvenstva, začetek nastopov v regionalni ligi ter boji med najboljšo dvanajsterico v Ligi prvakov, kasneje pa še končnica slovenskega pokalnega tekmovanja. V ljubljanskem klubu so bili tako primorani hitro seči po rešitvi, ki bo zapolnila vrzel po poškodbi ene najboljših posameznic ekipe, a ta v času finančne sanacije ni smela prinesti dodatnih obremenitev za klubski proračun. Strokovni štab se je z vodstvom kluba tako odločil, da v klub vrne 21-letno Nino Zulić.

Srednja zunanja igralka je v zadnjo sezono in pol preživela na posoji v Mlinotestu Ajdovščini, kjer je v zadnjih mesecih minulega leta prikazala odlične predstave. Na osmih tekmah državnega prvenstva (pet zmag in trije porazi) je zabila 51 golov, zablestela pa je tudi na obeh tekmah 3. kroga Pokala Challenge, v katerem so Ajdovke izločile veliko premožnejši turški Zagnosspor. Zulićeva je k skupnemu uspehu z 48:43 in preboju v osmino finala prispevala kar 22 zadetkov. Bila je tudi članica slovenske reprezentance, ki je nastopila na zadnjem evropskem prvenstvu na Švedskem.

Deja Doler Ivanović, članica Izvršilnega odbora Krima Mercatorja:
»Nad novico, da bo Omoregieva prisiljena opraviti operativni poseg smo bili vsi v klubu izjemno šokirani, tudi zato, ker je bila v dosedanjem delu sezone eden glavnih motorjev naše članske ekipe. V klubu bomo vložili vse napore v to, da naši mladi, a izjemno obetavni igralki omogočimo kar se da odlične pogoje pri celotnem procesu rehabilitacije in povratka na igrišče. V klubu smo bili po nenadni novici prisiljeni najti hitro, ugodno in primerno rešitev. Druga polovica sezone je praktično pred vrati, klub pa se še vedno nahaja v procesu finančne sanacije. Strokovni štab in vodstvo kluba smo se zato odločili, da iz posoje pri Mlinotestu Ajdovščini odpokličemo Nino Zulić, kar nam je omogočal sporazum, ki sta ga kluba sklenila pred začetkom te sezone. Zulićeva je do novega leta z odličnimi igrami dokazala, da si zasluži priložnost tudi pri nas. Za njene izvrstne predstave ima v prvi vrsti zasluge strokovni štab ajdovske ekipe in vsi, ki so vpeti v delovanje kluba, za kar se jim iskreno zahvaljujemo.«