Omoregieva na posebne terapije v Zreče

Ekipa Krima Mercatorja je med novoletnim premorom ostala brez ene svojih najboljših posameznic Elizabeth Omoregie, kateri jo je zagodlo levo koleno. Prve napovedi so bile zelo črnoglede, obetavna rokometašica pa bo sedaj težave skušala odpraviti s posebnimi terapijami.

Preiskava z magnetno resonanco je odkrila poškodbo, katero naj bi bilo mogoče rešiti z operativnim posegom. Klub in igralka sta se odločila poiskati še drugo mnenje. Po pregledu v Zrečah se je obetavna 20-letna rokometašica odločila, da bo težave skušala odpraviti s terapijami. Pri specialistu ortopedije Matjažu Sajovicu, ki je zdravil že številne rokometne in smučarske reprezentante, je tako minuli torek začela s terapijami.

Omoregieva je bila v prvem delu sezone motor ljubljanske ekipe. Na šestih tekmah Lige prvakinj je dosegla 34 golov, s čimer je trenutno peta strelka med evropsko elito. Njene izvrstne predstave niso ostale neopažene. Evropska rokometna zveza jo je tako novembra izbrala za najboljšo rokometašico meseca.