Odštevamo dneve do začetka EHF Lige prvakinj

Rokometašice Krima Mercatorja bodo v soboto, 15. oktobra, 22. zapored začele tekmovanje v skupinskem delu Lige prvakinj. Nastop v novi sezoni so si priborile z dvema suverenima zmagama na kvalifikacijskem turnirju proti slovaški Iuventi Michalovce in italijanskemu Indecco Conversanu.

Po uvodnem gostovanju pri danskemu Esbjergu za krimovke prihajata dve zaporedni tekmi na domačih tleh. Prva v soboto, 22. oktobra, ob 16.30, proti norveškemu Larviku, teden dni kasneje pa še proti švedskemu Sävehofu. Po gostovanju pri isti ekipi, bodo Krimovke zadnjo domačo tekmo odigrale v soboto, 12. novembra proti Esbjergu, sedem dni kasneje pa bodo skupinski del zaključile na gostovanju v Skandinaviji.

Domače tekme najelitnejšega evropskega klubskega tekmovanja bodo potekale v dvorani na Kodeljevem, kjer je na obeh kvalifikacijskih tekmah krimovk vladalo izjemno vzdušje. Tudi v preteklih sezonah so ljubljanske asinje tam poskrbele za veliko nepozabnih trenutkov – osvojile dve lovoriki najboljšega kluba v Evropi, v minuli sezoni pa zelo uspešno nastopale v Pokal pokalnih zmagovalk.

Najboljše tri ekipe vsake izmed štirih skupin bodo napredovale drugi del Lige prvakinj, četrtouvrščena pa bo tekmovanje nadaljevala v Pokalu EHF. V obeh primerih bodo ekipe odigrale še najmanj šest mednarodnih tekem.

LIGA PRVAKINJ, SKUPINSKI DEL, SKUPINA A:
Sobota, 15. oktobra, ob 14.00: TEAM ESBJERG : RK KRIM MERCATOR
Sobota, 22. oktobra, ob 16.30: RK KRIM MERCATOR : LARVIK
Sobota, 29. oktober, ob 17.00: RK KRIM MERCATOR : IK SÄVEHOF
Sobota, 5. novembra, ob 16.00: IK SÄVEHOF : RK KRIM MERCATOR
Sobota, 12. novembra, ob 15.30: RK KRIM MERCATOR : TEAM ESBJERG
Sobota, 19. novembra, ob 19.15: LARVIK : RK KRIM MERCATOR

Naroči se na e-novice

Vpiši svoj e-naslov, da boš na tekočem o naših tekmah in ostalih zanimivostih.