Odličen začetek za novo domačo zmago

Že dolgo Krimovke niso tako dobro vstopile v tekmo, kot v 14. krogu državnega prvenstva proti Velenjčankam. Gostje so iskale pot do mreže, a Miša Marinček je prvo žogo iz mreže pobrala šele v 25. minuti.

Krimovke so v igro vstopile nepopustljivo in zelo zavzeto v obrambi in tudi v napadu. Če žoge niso prestregle, je obrambo vpisala Miša Marinček, ki jo je v drugem polčasu zamenjala Amra Pandžič. Tri zadetke so v prvih 24. minutah dosegle Elizabeth Omoregie, Alja Koren in Polona Barič. Dva sta prispevali Vesna Milanović Litre in Marija Obradović, enega pa Nina Zulič. 14:0 je bil torej rezultat po dobri 24. minutah igre, ko so Velenjčanke zadele prva zadetka. Prvi polčas se je končal z rezultatom 17:3.

V drugem polčasu so Krimovke še vedno narekovale hiter tempo, Velenjčanke so prišle do nekaj zadetkov več, a dve seriji s petimi in šestimi zaporednimi zadetki so Krimovke popeljale do visoke zmage z 35:10.

Lep napovednik pred novim evropskim izzivom, za katerega bodo Krimovke še drugič v tej sezoni poletele proti Norveški, je s svojimi zadetki zaokrožilo devet deklet. Polona Barič je bila najnatančnejša ravno z devetimi zadetki, sedem jih je dosegla Elizabeth Omoregie. S petimi ni veliko zaostajala Alja Koren, štiri je dosegla Marija Obradović. Tri zadetke sta vpisali Mirjeta Bajramoska in Nina Zulič, dve je dosegla Vesna Milanović Litre, enega pa sta dodali še Manca Jurič in Neža Avbelj.

RK KRIM MERCATOR – ŽRK VELENJE 35:10 (17:3)
ŠD Stožice, 70. Sodnika: Košir, Sintič

RK Krim Mercator: Jurič 1, Milanović Litre 2, Mavsar, Hrnčič, Avbelj 1, Stefanišin, Bajramoska 3, Beganovič, Marinček, Omoregie 7, Zulič 3, Koren 5, Pandžič, Barič 9, Obradović 4, Zrimšek.
ŽRK Velenje: Amon E., Mičić, Tomič 1, Alekič, Feldin, Tabakovič 3, Simič, Nakič, Amon I. 2, Smonkar 1, Okleščen 3, Kamenik.

Sedemmetrovke: Krim 3 (2), Velenje 5 (3)
Izključitve: Krim 10 minut, Velenje 4 minute

Visoka zmaga na zadnji domači tekmi, pred gostovanjem v norveškem Kristiansandu, je dobra popotnica za četrtfinale Pokala pokalnih zmagovalk. Predzadnja februarska sobota bo postregla s tekmo na Norveškem, zadnja pa s povratno na Kodeljevem. Vabimo vse ljubitelje rokometa, da znova pozdravijo Krimovke in poskrbijo za odlično vzdušje v dvorani.