Od domačih navijačev se želimo posloviti z zmago

Pred rokometašicami Krima Mercatorja je zadnja domača tekma aktualne evropske sezone. Tigrice so izpolnile cilj, ki so si ga zadale pred začetkom sezone, od domačih navijačev pa se želijo posloviti z zmago. V soboto, 2. marca, ob 15. uri, na gostovanje prihaja romunska Bukarešta, pri kateri ne manjka znanih obrazov, ki so v preteklosti nosili Krimov dres.

Dve tekmi pred koncem na lestvici skupine B Krimovke na petem mestu za madžarskim FTC-jem zaostajajo za neulovljivih šest točk, še vedno pa bodo prav tekme proti dvakratnim evropskim prvakinjam precej pomembne. Razen Györa, ki je na vodilnem mestu popolnoma varen, norveški Vipers, romunsko Bukarešto in FTC loči le točka. Tako je veliko kalkulacij, s kakšne pozicije bodo ekipe začele evropsko četrtfinale.

Krimovke lahko zadnji tekmi odigrajo popolnoma sproščeno in z mislijo na pridobivanje pomembnih evropskih izkušenj. Po dvoboju na Kodeljevem bodo Tigrice namreč gostovale še pri FTC-ju. V zaključku sezone pa bo potrebno osvojiti še oba preostala domača naslova.

Zadnja domača evropske sezone se bo na Kodeljevem v soboto, 2. marca, začela ob 15. uri. Dvoboj sedanjih in nekdanjih Krimovk bo v neposrednem prenosu tudi na Šport TV 2.

Uroš Bregar, trener Krima Mercatorja:
“V treh besedah, gremo na zmago. Morda se sliši prepotentno, saj nismo v najboljši pripravljenosti, a vseeno. Celo leto trdo garamo, razen proti Györu smo doma vedno prikazali všečno igro. Ne vem, v kakšni zasedbi bo zaigrala Bukarešta, a vendarle gremo na zmago. Jaz in dekleta bomo naredili vse, da doma, po dveh nesrečnih porazih, zmagamo tudi v glavnem delu. Poškodbo rame je obnovila Lea Krajnc, ki verjetno ne bo nastopila, vsa ostala dekleta pa so pripravljena na jutrišnjo borbo.”

Miša Marinček Ribežl, kapetanka Krima Mercatorja:
“Res je, da ne zbiramo več točk, a vendarle lahko na zadnji domači tekmi pokažemo všečno igro in, na to upamo vsi, uspemo tudi zmagati. Upam, da se nam sreča, po dveh tesnih porazih, obrne v naš prid in se od drugega dela tekmovanja poslovimo z lepo borbeno igro. Vse igralke smo pripravljene na boj in si želimo osvojiti ti dve točki.”

5. KOLO GLAVNEGA DELA LIGE PRVAKINJ
sobota, 2. marec 2019, ob 15.00
RK KRIM MERCATOR : CSM BUCURESTI