Ob 200. tekmi v Larviku odlična predstava Krimovk

Krimovke pišejo zgodovino. Na gostovanju pri Larviku so odigrale že 200. tekmo v Ligi prvakinj. Okroglo obletnico, s katero se lahko pohvalijo le Krimovke, so začinile z verjetno najboljšo predstavo v letošnji sezoni Lige prvakinj. Požrtvovalnost v obrambi in drznost v napadu sta zagotovilo za uspešno prihodnost.

Od domačink precej mlajše Krimovke so domačega trenerja že po nekaj minutah prisilile, da je vzel prvo minuto odmora. A Tigric to ni ustavilo, domači gledalci so lahko le nemo opazovali, ko so Krimovke v 18. minuti povedle že z 9:13. Mnogo izkušenejše domačinke so do konca prvega polčasa izid le stežka preobrnile v svojo korist (17:15).

Začetek drugega polčasa je znova pripadel našim dekletom. Krimovke so dvakrat poravnale izid (18:18 in 20:20), tudi deset minut pred koncem so naša dekleta lovila le minimalni zaostanek. Polfinalistke lanske sezone so šele v zadnjih minutah uspele izboriti težko zmago (32:28).

Da so Krimovke res odigrale eno boljših tekem v tej sezoni priča tudi pogled na listo strelk. Z devetimi zadetki je najkoristnejša posameznica tekme postala Elizabeth Omoregie, ki je dosegla devet zadetkov. Z dvema manj ji je sledila kapetanka Tamara Mavsar (7). Marija Obradović je zadela štirikrat, Nina Zulič trikrat. Manca Jurič in Alja Koren po dvakrat, svoje je dodala še Polona Barič.

V vratih je tekmo začela Sergeja Stefanišin, ki je kar nekajkrat uspešno ustavila strele norveških rokometašic. Miša Marinček jo je prvič zamenjala v 25. mintui pri enem od sedemmetrovk domačink. Po koncu tekme so ob manjši slavnostni prireditvi pozdravili 200. odigrano tekmo Krimovk, šopek je sprva prejela kapetanka Tamara Mavsar, nato pa ga je predala trenerki Marti Bon.

LARVIK – RK KRIM MERCATOR 32:28 (17:15)
Arena Larvik, 2000. Sodnika: Horváth, Marton (oba Madžarska)

Larvik: Toft, Hammerseng-Edin A. 2, Frafjord 3, Molid Søbstad, Breivang, Mørk N., Hammerseng-Edin G. 4, Hasanić, Johansen, Breistøl 3, Stange 1, Svela, Mørk T. 3, Solberg 3, Kurtović 10, Osnen Graesholt 3.
RK Krim Mercator: Abina, Jurič 2, Luković, Mavsar 7, Stefanišin, Marinček, Omoregie 9, Zulič 3, Koren 2, Barič 1, Obradović 4, Zrimšek.

Sedememtrovke: Larvik 5 (5), Krim 6 (5)
Izključitve: Larvik 6 minut, Krim 8 minut

Krimovke v prihodnjem koncu tedna čaka novo gostovanje. Cilj Krimovk na predzadnji tekmi skupinskega dela Lige prvakinj bo romunski Baia Mare. Tekma se bo v soboto, 14. novembra začela ob 18. uri. Tudi v državnem prvenstvu Krimovke čaka gostovanje, v sedmem krogu bodo domačinke novinke v ligi, Brežičanke. Izjave po današnji tekmi si lahko preberete s klikom na povezavo.