Novo poglavje, a isti cilj – druga zmaga

Rokometašice Krima Mercatorja se odpravljajo na gostovanje v Koprivnico, kjer se bodo pomerile proti tretjim nasprotnicam v skupini C evropske Lige prvakinj. V neposrednem dvoboju za drugo mesto bodo v soboto, ob 18. uri, zaigrale proti Podravki Vegeti.

Krimovke so se na pripravljalnih tekmah dvakrat pomerile proti koprivniški zasedbi. Na Kodeljevem so slavile naše rokometašice (33:28), teden dni kasneje je bila slika obrnjena v korist zasedbe, ki jo vodi Zlatko Saračević (26:30).

Podravkine rokometašice so se v skupinski del Lige prvakinj uvrstile prek kvalifikacij, v katerih so brez težav ugnale turško Muratpaso (35:22), veliko več dela pa so imele proti romunski Craiovi (22:21). V uvodnem kolu skupinskega dela so gostovale pri nemškemu Thüringerju, ta si je nabral visok zaostanek, v zadnjih minutah pa se povsem približal, a ostal praznih rok (28:26).

Na drugi tekmi so se do zadnje četrtine tekme dobro upirale Gyōriju, ki je v zadnjih minutah stopil na plin in Podravki zadal prvi evropski poraz v tej sezoni (27:33). Glavno orožje hrvaške ekipe je rusko-beloruski trio, ki ga sestavljajo Natalia Chigirinova, Alena Ikhneva in Karyna Yezhzkava. Tri rokometašice so skupaj dosegle 32 od 55 Podravkinih zadetkov.

Tigrice se pred eno pomembnejših tekem sezone ukvarjajo z manjšimi poškodbami, a obljubljajo, da bodo v soboto nared. Tudi trener Uroš Bregar, ki je zaradi viroze izpustil tokratno druženje z novinarji, nadomestila ga je pomočnica, Branka Jovanović.

3. KOLO LIGE PRVAKINJ, KOPRIVNICA
sobota, 20. oktober, ob 18.00
RK PODRAVKA VEGETA : RK KRIM MERCATOR

Branka Jovanović, pomočnica trenerja Krima Mercatorja:
“Na tekmo se pripravljamo enako, kot na vse preostale. V ekipi imamo nekaj težav, a v soboto bomo vsi nared. Podravka se je od našega prvega srečanja na Memorialu Vinka Kandije precej izboljšala, imajo izjemne posameznice in tudi odlične menjave, zato nam bo težko skozi celotno tekmo. Mi se moramo osredotočiti nase, z našo trdno obrambo se lahko nadejamo dobre tekme in zmage.”

Miša Marinček Ribežl, kapetanka Krima Mercatorja:
“Zelo sem zadovoljna, da smo pred domačim občinstvom prikazale tako dobro igro. Tako smo si predstavljale že otvoritev Lige prvakinj, a se nam ni izšlo, zato sem še bolj vesela, da smo pod večjim pritiskom pokazale pravi karakter ekipe. Krivulja se nam je obrnila navzgor in želim si, da tako ostane tudi po tretji tekmi. Proti Podravki se moramo osredotočiti samo nase, prikazati moramo požrtvovalno in borbeno igro in ciljati na zmago.”

Tjaša Stanko, zunanja rokometašica Krima Mercatorja:
“Prejšnja tekma je bila res odlična in zelo sem ponosna na našo ekipo. Rada bi se zahvalila tudi navijačem, ki so nam pomagali do izjemne zmage. Pred nami je nova tekma in povsem novo poglavje, na katerega smo se zelo dobro pripravili. Vsi skupaj moramo stisniti zobe in v vseh elementih pokazati našo najboljšo predstavo. Med seboj se odlično poznamo, oboji smo od pripravljalnih tekem močno napredovali, ampak verjamem, da lahko gremo na zmago.”