Novice

Hiša športa je gostila tiskovno konferenco pred prvo evropsko tekmo

Le še en delovni teden nas loči do začetka Lige prvakinj in prav je, da medijsko javnost spoznamo z pričakovanji, nasprotniki in ostalimi tehničnimi podrobnosti, mimo katerih ob evropskemu vrhuncu ne moramo. Sosednji Hypo kot prvi prihaja v Stožiško dvorano, kjer si v petek želimo tudi glasno podporo s tribun. Dekleta so se vrnila z reprezentančenga tedna in že komaj čakajo, da se tudi na evropskem parketu začne zares.

Preberi več »

Iz vrst Baia Mara prihaja Lilija Artsiukovič

Z medsebojnim dogovorom smo iz vrst romunskega Baia Mara pridobili novo močno okrepitev, ki bo še dodatno okrepila Krimovo zunanjo linijo, s svojimi izkušnjami pa bo pripomogla tudi v obrambi. V Krimove vrste prihaja beloruska reprezentantka Lilija Artsiukovič.

Preberi več »

Vabljeni na tiskovno konferenco in druženje pred Hišo športa

Ponedeljek je ponavadi najtežji dan v tednu, a prihodnji bo drugačen. Vabimo te v Hišo športa, kjer bomo pred začetkom Lige prvakinj pripravili posebno druženje, prišle bodo članice, ki bodo del ekipe v petek, ko bo šlo zares. Prišle bodo tudi mlade rokometašice, ki bodo prikazale svoje veščine. Večer pa ne bo popoln brez vas, navijačev, ki ste puncam dali krila, ko so dvakrat osvojile vrh Evrope, ob strani pa jim stojite tudi takrat, ko nastopijo nekoliko težji dnevi. Pridite torej v ponedeljek v center Ljubljane, kjer se bomo skupaj družili in odigrali tudi kakšno igro.

Preberi več »

Reprezentantke na prvi tekmi boljše od Črne gore

EHF teden, ki je namenjen reprezentančnim pripravljalnim turnirjem, naša dekleta izkoriščajo v Črni gori. Črnogorke, evropske in viceolimpijske prvakinje iz leta 2012, bodo z našimi dekleti odigrale dve prijateljski tekmi, vmes pa bodo naša dekleta zavila še v Nikšić. Na prvi prijateljski tekmi so naša dekleta zdržala uvodni pritisk in z odlično igro prišle do prve zmage z 26:28. Miša Marinček je zbrala 20 obramb, Tamara Mavsar je dosegla pet zadetkov.

Preberi več »

Še 10 dni do prvega vrhunca letošnje sezone

10 dni nas še loči do prve evropske tekme nove sezone. Predzadnji septemberski vikend smo z zanimanjem spremljali dogajanje v Leizpigu, kjer so potekale kvalifikacije za zadnjega četrtega udeleženca skupine A, kjer smo že poznali prva nasprotnika, Dinamo-Sinara in Hypo Niederösterreich. V igri za četrtega nasprotnika sta bila najbolj vroča nemški Leipzig in madžarski FTC. V dolgi finalni kvalifikacijski tekmi je Leipzig slavil šele po streljanju sedemmetrovk.

Preberi več »

V vratih odslej tudi Aleksandra Petrukhina

Sergeja Stefanišin in Miša Marinček sta nas v letošnji sezoni že navduševali s številnimi obrambami. Sedaj pa bosta dobili novo družbo, iz Rusije prihaja Aleksandra Petrukhina, ki ima številne izkušnje iz evropskih tekmovanj in močne ruske lige. Petrukhina se je soigralkam pridružila tudi na današnjem fotografiranju na Ljubljanskem gradu, kjer so punce zažarele v vsej svoji lepoti.

Preberi več »

Tretja zmaga za prvo mesto

Potovanje na sončno obalo, kjer smo gostovali v Kopru se je končalo z novo, tretjo zaporedno zmago. Pirančanke so medtem slavile v Zagorju in Krimovkam pomagale, da so na vrhu ostale same. Krim je po treh tekmah edina ekipa, ki še ni izgubila točke. Sledi kratek reprezentančni premor, na katerem bodo seveda dejavne številne Krimovke in trenerka Marta Bon. Čez dva tedna bomo v Galjevici gostili Branik.

Preberi več »

S prvim turnirjem se začenja prenovljena regionalna liga

V soboto in nedeljo na vrsto prihajata prvi uradni mednarodni tekmi nove sezone, začenja se namreč regionalna liga, ki bo letos potekala v nekoliko spremenjenem- turnirskem načinu igranja. Prvi turnir bo potekal v Podgorici, Ljubljana na vrsto prihaja proti koncu februarja. Predvidoma 21. in 22. februarja bomo gostili peti turnir, od siceršnjih šestih. V maju bo na vrsti še turnir najboljše četverice. Na prvem turnirju nas čakata tekmi proti črnogorskima ekipama, to sta Budućnost in Danilovgrad.

Preberi več »

Krimovke po hitrem začetku brez težav do druge zmage

S sredino tekmo med RK Krim Mercator in ŽRK Veplas Velenje se je začel drugi krog 1.A DRL za ženske. Krimovke so v Galjevici dosegle pomembno zmago pred odhodom v Črno goro, kjer jih čaka prvi krog regionalne lige. Krimovke so že v prvih minutah jasno pokazale, da danes ne bodo dopustile nove izenačene tekme, hitro vodstvo je omogočilo nekoliko mirnejše nadaljevanje tekme. Tekma se je končala z rezultatom 35:22.

Preberi več »

Trdožive Novomeščanke popustile šele v zadnjih 20 minutah

S prvim krogom se je začelo državno prvenstvo, ki bo letos potekalo brez končnice, tako je pred nami tekmovanje z 22 krogi. Prve nasprotnice Krimovk so bile Krkašice, naša dekleta so si pričakovano zmago priborile šele v zadnjih dvajsetih minutah. Po prvih 30. minutah je bil rezultat izenačen na 16:16. V drugem delu so Krimovke znova prikazale boljšo igro in zasluženo slavile z rezultatom 28:36.

Preberi več »

Po Pavlovi iz Bolgarije še Elizabeth Omoregie

Elizabeth Omoregie je v Ljubljano prišla že ob začetku priprav, tik pred prvo tekmo državnega prvenstva pa je podpisala novo pogodbo, s katero se je pridružila Glorii Pavlovi, ki sta soigralki tudi v bolgarskih reprezentančnih selekcijah. Mlada rokometašica se odlično znajde na vseh zunanjih položajih, pomembna bo tudi v obrambnih nalogah.

Preberi več »

Članice čakajo na prvi krog nove sezone državnega prvenstva

Tekmovalni del sezone smo odprli z zmagoslavjem na super pokalu v Ilirski Bistrici, še bolj zares jo bomo odprli jutri z dvojnim gostovanjem v državnem prvenstvu. Krimovke ob 18. uri čaka tekma v Novem mestu, Ljubljančanke še uro kasneje v Zagorju. 22 tekem je pred nami, cilj je jasen. Super pokalni lovoriki bo maja družbo delal pokal za državnega prvaka, mlajše članice bodo nabirale pomembne izkušnje.

Preberi več »

Na Ljubljanskem gradu slavnostni dogodek ob 30. obletnici kluba

Ljubljanski grad je v petek gostil slavnostno prireditev ob 30. obletnici Rokometnega kluba Krim. Na grajskem dvorišču se je zvečer na fasadi pred Stanovsko dvorano prikazala velika rokometašica, ki je del Krimovega logotipa. Povabljeni gostje, med katerimi je bilo kar nekaj nekdanjih trenerjev, direktorjev, predsednikov in drugih gostov, ki so ali so bili del Krimove zgodovine, pa so znotraj nje videli marsikaj.

Preberi več »

Krimovke drugič zapored zmagovalke Memoriala Vinka Kandije

Memorial Vinka Kandije je vstopil v drugo desetletje, letošnji že 11. zaporedni je bil slovensko obarvan. Poleg obeh domačih članskih ekip sta nastopila še Krka in Zagorje, veliko vlogo pa so dobile tudi mlajše rokometašice. V petek sta potekali tekmi med Krimovkami in Krkašicami in Ljubljančankami in Zagorjankami, po obeh tekmah smo se preselili na Ljubljanski grad, kjer je potekal slavnostni dogodek ob 30. obletnici kluba. V soboto so že v dopoldanskih urah igrišče zasedle Krimove starejše deklice, kasneje pa so se jim pridružile še kadetinje. Piko na i so memorialu dodale Krimove članice, ki so v finalu slavile proti Zagorjankam.

Preberi več »