Nov teden začenjamo proti Krki

Po porazu proti evropskim prvakinjam v prvem kolu evropske Lige prvakinj, so rokometašice Krima Mercatorja z mislimi že v novem tednu, ki jim prinaša nova težka izziva tako na evropskem, kot tudi na domačem parketu.

Že prvi dan novega tedna jih, ob 20.30, čaka tekma proti novomeški Krki, ki po izenačenju proti celjski ekipi Z’dežele (25:25) ni imela težkega dela proti Kopru (27:20) in Velenju (36:26). S petimi točkami za Krimovkami na vrhu domačega tekmovanja zaostajajo le za točko in so pred današnjim dvobojem še zadnja ekipa brez poraza.

Ljubljanske rokometašice bodo današnjo tekmo odigrale v ogrevalni dvorani Centra Stožice, nato pa se bodo počasi že preselile v prenovljeno dvorano na Kodeljevem. Začele bodo namreč še zadnje priprave na drugega evropskega nasprotnika, nemški Thüringer, ki bo po porazu proti Podravki Vegeti (26:28) še kako motiviran.

NEKAJ IZJEMNIH POTEZ PROTI GYÖRIJU

4. KOLO DRŽAVNEGA PRVENSTVA
ponedeljek, 8. oktober, ob 20.30, Center Stožice
RK KRIM MERCATOR : ŽRK KRKA

Uroš Bregar, trener Krima Mercatorja:
“Evropski poraz moramo takoj pozabiti in se pripraviti na nov teden. Krka s Salvadorjem Kranjčičem vedno igra zelo motivirano, zato se ne smemo preveč sprostiti ali razmišljati o drugih stvareh. Po tekmi nas čaka težka priprava na nasprotnika, ki bo po porazu proti Podravki zelo motiviran. Že sedaj vabim vse navijače, da pridejo in dekletom pomagajo po najboljših močeh.”