Nataša Derepasko del elitnega IHF izobraževanja

V okvirju IHF turnirja Super Globe v katarski Dohi poteka tudi izobraževanje za nekdanje zvezde rokometa, ki si po končani igralski karieri želijo postati trenerji, sodniki ali delegati. Med peščico izbrancev je tudi naša trenerka mlade članske ekipe, Nataša Derepasko.

Nataša je bila del ekipe pri obeh evropskih naslovih, pohvali pa se lahko tudi z nazivi najboljše strelke Lige prvakinj (1999, 2003, 2006) in svetovnega prvenstva (1995). Ob enajstih letih, ki jih je preživela kot rokometašica Krima se je rokometno udejstvovala še v ukrajinskemu Spartaku, makedonskemu Kometalu in italijanskemu Bancoleju. Po končani karieri se je posvetila trenerstvu, v minuli sezoni je tako prvič samostojno vodila ekipi mlajših članic in mladink.

Članice Ljubljane je popeljala na zaključni turnir Pokala Slovenije, z mladinkami pa osvojila naslov državnih prvakinj. Obe ekipi vodi tudi aktualni sezoni, ki se je s prvimi tekmami začela v začetku oktobra.

Nataša Derepasko, trenerka mladih članic Krima Mercatorja:
“Izobraževanje poteka na vrhunskem nivoju, super je, da se lahko spoznamo z drugimi trenerji in lahko ostanemo v rokometu. Spoznavamo delovanje na vseh področjih rokometa, spremljali pa bomo tudi tekme v okvirju Super Globe. Potem pa bomo morali znanje prenesti še na naše mlade in se tako učiti naprej.”