Na trening tekmah dve zmagi proti Italiji

Začetek predzadnjega septembrskega tedna je minil v znamenju trening tekem z reprezentanco iz Italije. Na obeh popoldanskih tekmah so bile boljše Krimovke, prvo so dobile z rezultatom 30:20, drugo 41:16.

Obe tekmi sta bili priložnost predvsem za mlajše igralke, ki so tokrat dobile precej minutaže. Na ponedeljkovi sta najboljši strelki postali Elizabeth Omoregie in Mirjeta Bajramoska. Za njima pa lahko srečamo mlada imena, Ana Abina in Manca Jurič sta bili uspešni štirikrat, Nina Zulič trikrat.

Na torkovi tekmi smo videli še več zadetkov v mreži gostij. Pod 41 zadetki so se podpisale vse rokometašice, Miša Marinček in Sergeja Stefanišin sta svoje oddelali v vratih in prejeli še štiri zadetke manj.

Trenerka Marta Bon o novih pripravljalnih tekmah: »Italijani so nas prosili za sodelovanje, na katerega smo se seveda odzvali. Reprezentanco poznamo z mediteranskih iger, kjer so pokazali solidno igro. Mi smo lahko preizkusili nekaj novih stvari, igrale pa so igralke, ki na turnirjih niso dobile dovolj priložnosti. Mlade igralke se dobro razvijajo, na njih pa je, da pridobijo zaupanje. Ne samo trenerjev, ampak tudi preostalih soigralk.«

V Stožicah se ta teden mudi tudi Ilija Puljević Duka. Legendarni hrvaški trener in Jure Šterbucl sodelujeta na vsakoletnem rokometnem kampu v Rovinju. Ta teden pa Duka, ki ga nekateri imenujejo kar bog rokometa, svoje znanje predaja tudi vsem našim mladim selekcijam in trenerjem.

Krimovke v petek čaka tekma drugega kroga državnega prvenstva. Na Galjevico prihajajo dekleta iz Ajdovščine, tekma se bo začela ob 20:30. Zadnji septembrski dan bo minil v znamenju pokalne tekme med našima članskima ekipama, prvi sodnikov žvižg bo ob 18:30.