Na reprezentančne priprave pet Krimovk

Selektor slovenske reprezentance in trener RK Krim Mercator je pripravil skrajšan seznam 19 rokometašic, ki bodo v ponedeljek, 21. novembra, v Zrečah začele priprave na evropsko prvenstvo, ki bo med 4. in 18. decembrom potekal na Švedskem. Med izbrankami je tudi pet Krimovk.

Tri vratarke, Amra Pandžič, Miša Marinček in Sergeja Stefanišin, levo krilo Polona Barič in srednja zunanja Nina Jeriček bodo le dober dan po zaključku skupinskega dela Lige prvakinj Krimov dres zamenjale za nacionalnega. Ob njih bo poleg selektorja tudi trenerka vratark Branka Jovanović.

Reprezentantke bodo med pripravami odigrale tudi tri tekme, ki pa bodo zaprte za javnost. 24. novembra bodo zaigrale proti Črni gori, 26. in 27. novembra pa proti Švici. Na evropskem prvenstvu bodo uvodoma nastopile v skupini A. Sprva bodo zaigrale proti Srbiji, Švedski in Španiji. Napredovanje si bodo zagotovile najboljše tri reprezentance v skupini.

Vstopnici za eno izmed tekem naše reprezentance na Švedskem boste z nekaj sreče lahko osvojili tudi na zadnji domači tekmi Krima Mercatorja v skupinskem delu Lige prvakinj. Krimovke bodo danski Esbjerg gostile v soboto, 12. novembra ob 15.30. Nagradno igro med polčasoma s promotorko prvenstva Anjo Frešer pripravlja evropska rokometna zveza.

TEKME SLOVENIJE NA EVROPSKEM PRVENSTVU
(Švedska – Stockholm, Kristianstad, Malmö, Helsingborg, 4. – 18. december 2016)
SKUPINA A (Stockholm):
1. kolo, nedelja, 4. decembra, ob 15.15: SRBIJA : SLOVENIJA
2. kolo, torek, 6. decembra, ob 20.45: SLOVENIJA : ŠVEDSKA
3. kolo, četrtek, 8. decembra, ob 18.30: ŠPANIJA : SLOVENIJA