Na prvi povratni tekmi zmaga proti Krki

Po tiskovni konferenci pred začetkom rednega dela Lige prvakinj so Krimovke odigrale še tekmo 12. kroga državnega prvenstva. Na prvi povratni tekmi so se pomerile proti Novomeščankam, ki so Krimovke v oktobru gostile na uvodni tekmi prvenstva.

Dolenjke so tekmo znova začele zelo odločno in po zaslugi dveh sedemmetrovk v sedmi minuti vodile z 2:4. Krimovke so s šestimi zaporednimi zadetki nato povedle z 8:4 in nato do konca tekme počasi povečevale razliko. Prvi polčas se je končal z rezultatom 19:12.
Tudi v drugem polčasu so Krimovke nadzorovale igro. V želji po preizkušanju novih taktičnih različnih je bila postava nekoliko spremenjena, minutaža pa razdeljena na več igralk. Strelsko sta se zelo izkazali Maja Luković in Ekaterina Čečkova, ki sta dosegli po osem zadetkov. Alja Koren je dosegla sedem zadetkov, Elizabeth Omoregie pa pet.

RK KRIM MERCATOR – ŽRK KRKA 38:27 (19:12)
ŠC Stožice, 40. Sodnika: Turnšek, Košir

RK Krim Mercator: Artsiukhovich 3, Jurič 1, Luković 8, Čečkova 8, Mavsar 1, Hrnčič, Stefanišin, Marinček, Omoregie 5, Zulič, Koren 7, Jankovič, Gregorc 1, Barič, Pavlova 4, Ivanovič.
ŽRK Krka: Hajdinjak, Prošek, Ražem 1, Leskovec 7, Žlajpah 5, Avbelj 6, Korenič, Pavlič J. 1, Rudman T. 3, Pavlič K., Radojčič, Legan 1, Valjavec, Rudman A., Veble 3.

Sedemmetrovke: Krim 4 (4), Krka 6 (5)
Izključitve: Krim 6 minut, Krka 4 minute

Krimovke bodo, po sobotni uverturi v redni del Lige prvakinj (17:00), v sredo gostovale v Velenju (19:30). Prestavljena tekma 11. kroga proti RK Gen-I Zagorje bo v sredo, 18. februarja.