Na Prešernov dan Tigrice čaka gostovanje pri Budućnosti

Rokometašice Krima Mercatorja se bodo pred krajšim evropskim premorom pomerile proti zadnjemu nasprotniku v glavnem delu evropske Delo EHF Lige prvakinj. Na drugem gostovanju se bodo na Prešernov dan, v soboto, 8. februarja ob 19.00 pomerile proti črnogorski Budućnosti.

Velikih skrivnostI med ekipama, ki se vsako sezono večkrat pomerita na pripravljalnih tekmah in v sklopu regionalne lige ni. Gre za spopad dveh ekip, ki sta po številu odigranih tekem v najmočnejšem evropskem rokometnem tekmovanju povsem na vrhu. Cilji Budućnosti segajo do samega evropskega vrha, tam so nazadnje bili v sezoni 2014/15. Še enkrat prej v sezoni 2011/12.

Najpomembnejše orožje Budućnosti je granitna obramba in hiter protinapad, kjer kraljuje Jovanka Radičević, ki je z 69 zadetki z naskokom najboljša strelka tekmovanja. Izredno kakovostna je tudi celotna zunanja linija, kjer je eno glavnih orožij tudi Barbara Lazović.

Zadnja tekma pred krajšim evropskim premorom in začetkom povratnih dvobojev bo potekala v novozgrajeni Bemax Areni, z neposrednim prenosom na Šport TV 1 in ehftv.com. Tigrice v črnogorsko prestolnico potujejo v petek, tam pa bodo tudi njihovi najzvestejši navijači Krimovci.

3. KOLO GLAVNEGA DELA DELO EHF LIGE PRVAKINJ, SKUPINA II
sobota, 8. februar 2020, ob 19.00, Bemax Arena, Podgorica
BUDUĆNOST (ČRNA GORA) : RK KRIM MERCATOR

Uroš Bregar, trener Krima Mercatorja:
»Proti Brestu smo igrali na višjem nivoju, kakor proti Valcei, a francoska ekipa je trenutno precej kakovostnejša od nas. Z Nino Žabjek, ki se razvija v odlično obrambo igralko, smo začeli spreminjati obrambni sistem. Proti Budućnosti še vedno ne morem računati na Polono Barič in Marianno Rebičovo. Veseli pa, da se je vrnila Alja Varagić in da smo uspešno angažirali Tamaro Mavsar. Črnogorke ciljajo na zaključni turnir, a imajo določene probleme, saj za prihodnjo sezono precej spreminjajo zasedbo. Naš cilj do konca glavnega dela je, da se nam na eni tekmi vse poklopi in premagamo katerega od močnejših nasprotnikov.”

Alja Varagić, desna zunanja rokometašica Krima Mercatorja:
“Pred tekmo proti Brestu smo trenirali novo obrambo in tu je naša svetla luč. Vesela sem, da sem se uspešno vrnila in lahko spet pomagam ekipi. Budućnost je vrhunska ekipa, z njimi veliko treniramo, zato en drugega poznamo zelo dobro. Kljub poškodbam bomo strnile naše vrste in poizkušale iz vsake tekme izvleči največ.”