Na Norveško še dodatno oslabljeni, a z jasnimi cilji

Uvodna beseda tiskovne konference pred začetkom drugega dela skupinskega dela Lige prvakinj je tokrat pripadla enemu najbolj prepoznavnih obrazov Krima, Deji Doler Ivanović. Deja je povzela besede trenerja Larvika Tor Odvar Moena, ki je po tekmi prejšnjega kroga dejal, da se je njegova izkušena ekipa na nasprotnice še posebej pripravila po dobrih predstavah s prvih dveh tekem.

Trenerka Marta Bon je kasneje opozorila, da tokrat z igro ni bila popolnoma zadovoljna, vseeno pa »sta svojo priložnost dobro izkoristili obe krožni napadalki, čudovito pa je svojo priložnost izkoristila Ana Abina, ki je dokazala, da se lahko razvije v vrhunsko igralko. Naleteli smo na kakovosten Larvik, ki je prepričan vase in v svoje cilje. Nam pa ni uspevalo tisto, kar smo si zaželeli.«

Na povratni tekmi na Norveškem bo, vsaj kar se tiče igralske sestave, še težje, saj sta se seznamu poškodovanih pridružili še Aneja Beganovič in Mirjeta Bajramoska. Aneja ima poškodbo meniskusa in jo čakajo še dodatni pregledi, Mirjeta pa je dobila udarec na rastišče stegenske mišice in ima oteklino, zaradi katere njen nastop na tekmi ni priporočljiv. Trenerka izpostavlja, da bo tudi na Norveškem šlo za nabiranje dodatnih izkušenj: »Na Norveško gremo z 12 igralkami, kar nam seveda ne gre v prid, a verjamem, da bodo preostale zmogle in bomo kljub vsemu dober tekmec. Nekatere stvari bomo spremenili v želji po čim boljšem nastopu in nabiranju čim več izkušenj.«

»Želim si, da prikažemo boljšo igro in morda Larviku vzamemo zmago na njihovem terenu. Skoraj vsako tekmo začnemo v drugačni postavi, a to je lahko tudi naša prednost. Želim si, da bi bilo tako ravno na tej tekmi,« je dejala kapetanka Tamara Mavsar, njene besede pa je še potrdila Nina Zulič.

Četrta tekma skupinskega dela Lige prvakinj se bo v soboto, 7. novembra začela ob 18:30. Kot je to že v navadi boste tekmo lahko v živo spremljali na Šport TV1 (z deset minutnim uvodnim delom) in na Valu 202. Vabljeni k gledanju, poslušanju in navijanju!

Naroči se na e-novice

Vpiši svoj e-naslov, da boš na tekočem o naših tekmah in ostalih zanimivostih.