Na Ljubljanskem gradu slavnostni dogodek ob 30. obletnici kluba

Ljubljanski grad je v petek gostil slavnostno prireditev ob 30. obletnici Rokometnega kluba Krim. Na grajskem dvorišču se je zvečer na fasadi pred Stanovsko dvorano prikazala velika rokometašica, ki je del Krimovega logotipa. Povabljeni gostje, med katerimi je bilo kar nekaj nekdanjih trenerjev, direktorjev, predsednikov in drugih gostov, ki so ali so bili del Krimove zgodovine, pa so znotraj nje videli marsikaj.

Prireditev se je začela s kratkim odlomkom nove himne, ki jo je pripravil Pero Lovšin, skupaj z rock skupino Hellcats in mladimi Krimovkami. Kmalu je na oder stopila Bojana Knez, ki je vsem poznana po novicah iz športa. Napovedala je prvega slavnostnega govorca, častnega predsednika in župana Mestne občine Ljubljana, Zorana Jankovića. Janković je ob tem prejel tudi prvo zlato člansko izkaznico kluba, prvo in do sedaj edino zlato izkaznico je prejel v znak spoštovanja, zahvale, časti in ponosa za njegovo najvišjo stopnjo pripadnosti in dolgoletne povezanosti s klubom.

Janković je v svojem govoru najprej predstavil njegov prihod v klub, kasneje pa še pohod na vrh Evrope. Cveta Benet in Marta Bon sta vztrajali tako dolgo dokler ni popustil, Vinko Kandija ga je pregovoril tudi v napad na vrh Evrope. Pozdravil je “njegove punce”, ki so Krimu prinesle naslov in dal spodbudo mladim rokometašicam, ki so se med govorom še skrivale v zaodrju.

Takoj, ko je častni predsednik končal govor, so na sceno prišle članice. Za goste precej nepričakovano so pripravile modno revijo in poskrbele za velik aplavz, v visokem ritmu so prireditev nadaljevale mlade rokometašice, ki so zaplesale ob ritmih velike glasbene uspešnice Happy. Na oder je nato stopil Predrag Bošković, član izvršnega odbora EHF in predsednik Budućnosti, ki je izpostavil Krimovo veliko vlogo za razvoj rokometa na našem območju. Dejal je tudi, da se Budućnost zgleduje po Krimu in si na ta način odpira pot k vrhu Evrope, kjer bo vedno zapisano tudi Krimovo ime.

Po Boškovićevem govoru so na oder znova stopile rokometašice. Članice so pripravile dolg plesni vložek, ki zagotovi ni pustil mirnega nobenega od prisotnih, Hellcats in Pero Lovšin so, skupaj z mladimi rokometašicami, zaigrali celotno himno, predsednik Goran Bojović pa je ob zaključnem govoru vse prisotne povabil še na veliko torto, ki je že čakala v zaodrju. Ob spominjanju na številne Krimove uspehe je večer kar prehitro minil.