Na Češko po vstopnico za glavni del

Pred rokometašicami Krima Mercatorja sta odločilni evropski tekmi. V lovu na glavni del Delo EHF Lige prvakinj morajo osvojiti vsaj eno zmago, prva priložnost prihaja v nedeljo. Tigrice bodo namreč gostovale pri češkemu Banik Mostu, predzadnja tekma skupinskega dela se bo začela ob 19. uri.

Tekma proti aktualnemu evropskemu prvaku Györu je Tigricam prinesla veliko samozavesti. Bistevno izkušenejša madžarska zasedba je bila v prvem polčasu večkrat v podrejenem položaju, takšno predstavo pa si želijo ljubljanske rokometašice ponoviti tudi na zadnjih dveh tekmah, ki bosta določili kdo se bo uvrstil med 12 najboljših ekip.

V četrtem kolu so Tigrice zasijale. Zadetek Marianne Rebičove je našel mesto med najlepšimi, še ne polnoletna Valentina Klemenčič pa je postala najboljša novinka kola. Odlična priložnost se ponuja že na Češkem, z odgovorom na domači poraz bi se Tigrice močno približale napredovanju.

Györi si je že zagotovil nadaljevanje evropske poti, poleg naših rokometašic pa si preboja želita še švedski Sävehof, češki Banik Most. Obe ekipi imata pred ljubljanskimi rokometašicami točko prednosti, a obe še čaka povratna tekma proti Madžarkam. Tigrice na drugi strani o evropski prihodnosti odločajo popolnoma same, vrata napredovanja na široko odpre že ena zmaga.

Tekma na Češkem se bo začela v nedeljo, 10. novembra, ob 19. uri. Na tekmo se bo odpravilo lepo število navijačev Krimovcev, vsi ostali pa boste lahko Tigrice spremljali na Šport TV 1.

5. KOLO SKUPINSKEGA DELA DELO EHF LIGE PRVAKINJ
nedelja, 10. november 2019, ob 19.00, Rocknet Arena Chomutov
DHK BANIK MOST (Češka) : RK KRIM MERCATOR

Uroš Bregar, trener Krima Mercatorja:
»Proti Györu smo odigrali zelo dobro tekmo, a če na zadnjih dveh tekmah ne bomo zmagali nismo naredili nič. Svojo kožo želimo rešiti že proti Baniku, če ne, nas čaka težko delo na zadnji tekmi. Želimo si ponoviti dobro igro iz Györa in še dodati nekaj podrobnosti. Proti Baniku bo najbolj pomembno naše vračanje v obrambo, težko se bomo menjali iz napada v obrambo, zato se pripravljamo, da bo morala enaka šesterica igrala v napadu in obrambi. Glavno orožje Banika sta hiter protinapad in izvajanje hitrega centra. Če se bomo hitro vračali v obrambo, lahko naredimo rezultat in se nam ne bo ponovila zgodba iz Ljubljane, kjer je Banik 16 zadetkov dosegel prav iz hitrih protinapadov. Nekaj zdravstvenih težav imata Alja Varagić in Yuliia Snopova, uspešno pa se je vrnila Nataša Ljepoja, zato si želim, da bomo pred zaključkom skupinskega dela vsi zdravi in pokazali svojo maksimalno moč.«

Polona Barič, kapetanka Krima Mercatorja:
»Vtisi z zadnje tekme so zelo dobri. Želim si, da bi ta ritem še stopnjevale in na tekmi, ki bo za nas nekakšen popravni izpit, rezultat obrnemo v našo korist. Cilji ostajajo enaki, naša želja je, da se hitro vračamo v obrambo. Mislim, da smo zelo dobro pripravljene, vemo kaj nas čaka in prepričana sem, da bomo tudi v zaključku napada še bolj natančne. Veselim se te tekme, saj bomo končno v polni zasedbi lahko odigrali, kot je treba.«

POSNETEK NOVINARSKE KONFERENCE