Mladinke 15., pred vrati že kadetsko prvenstvo

Evropsko prvenstvo za mladinke, ki je na Madžarskem potekalo med 11. in 21. julijem, se po tekmovalni plati ni izšlo po željah. Mlade rokometašice so se po sedmih tekmah od tekmovanja poslovile z zmago proti Slovaški (27:23), kar je zadostovalo za končno 15. mesto. Med 1. in 11. avgustom bodo na sceno stopile tudi kadetske reprezentantke, evropsko prvenstvo jih čaka v Celju.

Pomembno vlogo so odigrale številne mlade Krimove rokometašice. Maja Krese je dosegla 25 zadetkov, Jelena Gavrilovič 17. Največ minutaže je med vratnicama pripadlo Petri Šurli Toth. Pred pomembno prelomnico na svoji športni poti je Laura Cerovak, ki je na prvenstvu dosegla 23 zadetkov. Po dolgih letih kaljenja v Krimovi šoli rokometa, bo v prihajajoči sezoni postala del prve ekipe Krima Mercatorja.

Pred vrati pa je že novo veliko tekmovanje za mlade rokometašice. V Celju bodo namreč na evropskem prvenstvu zaigrale kadetinje. Tekmovanje, ki bo potekalo med 1. in 11. avgustom, bodo naše reprezentantke začele v skupini D, skupaj s Francijo, Rusijo in Črno goro. Na zadnji del priprav so bili povabljene tudi Ana Jarc, Valentina Klemenčič in Tia Kralj.

Laura Cerovak, je na evropskem prvenstvu na Madžarskem dosegla 23 zadetkov, v prihodnji sezoni pa bo prvič oblekla dres prve ekipe Krima Mercatorja:
“Prvenstvo je bila zame nova izkušnja in posebno doživetje, ki mi bo zagotovo pomagalo na moji nadaljni poti. Ritem med pripravami in prvenstvom je bil zelo naporen, prav veliko prostega časa med poletjem zato nisem imela. Šele v soboto sem prišla iz prvenstva in takoj poklicala trenerja, ki mi je do začetka klubskih priprav predlagal počitek. A ker ne znam mirovati, sem tudi v teh nekaj zadnjih dneh počitnic morala nekaj početi, da bom čimbolje pripravljena.”

SPORED PRVEGA DELA KADETSKEGA EVROPSKEGA PRVENSTVA:
Športna dvorana Golovec, Celje
1. avgust 2019, ob 19.30: RUSIJA : SLOVENIJA
2. avgust 2019, ob 19.00: SLOVENIJA : FRANCIJA
4. avgust 2019, ob 19.00: ČRNA GORA : SLOVENIJA