Memorial Vinka Kandije v znamenju polne Galjevice

12. Memorial Vinka Kandije je v Galjevici znova zbral sama evropska imena, ki bodo tudi letos del elitne Lige prvakinj. Domače Krimovke so gostile sosednja Hypo in Podravko, iz Črne gore so prišle aktualne evropske prvakinje, Budućnost.

Dvodnevni memorial v čast izjemnega človeka, o katerem smo več besed zapisali v Kdo je bil Vinko Kandija? svoje pa je danes dodal tudi Sportal, se je začel v petek s tekmo med Budućnostjo in Podravko. Skromen začetek slednjih je botroval gladki zmagi Črnogork (32:15).

Dvorana je bila že na prvi tekmi lepo napolnjena, še več zanimanja pa je bilo za prvo tekmo naših deklet. Hypo, ki nam je nasproti stal tudi v skupinskem delu lanske Lige prvakinj, v prvem polčasu ni moral slediti našim dekletom, ki so v drugem le še potrdile boljšo pripravljenost (33:25).
RK KRIM MERCATOR – HYPÖ NO 33:25 (17:10)
RK Krim Mercator: Jurič 3, Luković 2, Milanović-Litre 2, Mavsar 6, Avbelj 1, Stefanišin, Bajramoska 2, Beganović 2, Marinček, Omoregie 2, Zulić, Koren 5, Pandžić, Barič 2, Obradović 4, Zrimšek 2.

Sobota je prinesla še bolj pester program, vsaka ekipa je odigrala po dve tekmi, vmes pa so se predstavile še mladinke. Krimovke so se na dopoldanski tekmi dobro upirale Budućnosti, ki se je morala v zadnjih minutah močno potruditi za končno zmago (23:28).
RK KRIM MERCATOR – BUDUĆNOST 23:28 (8:14)
RK Krim Mercator: Jurič, Luković, Milanović-Litre 4, Mavsar 8, Avbelj, Stefanišin, Bajramoska 7, Beganović, Marinček, Omoregie 2, Zulić, Koren, Pandžić, Barič 2, Obradović, Zrimšek.

Še bolj tesno je šlo na popoldanski tekmi, kjer so naša dekleta imela nekaj nesreče z žogo, ki ni želela v gol. Podravka je zmago izvlekla šele v zadnji sekundah tekme (25:24).
RK KRIM MERCATOR – PODRAVKA VEGETA 24:25 (11:13)
RK Krim Mercator:
 Jurič, Luković, Milanović-Litre 4, Mavsar 5, Avbelj, Stefanišin, Bajramoska 2, Beganović, Marinček, Omoregie 6, Zulić, Koren , Pandžić, Barič 5, Obradović 2, Zrimšek.

Krimovkam, ki so osvojile tretje mesto, sta pripadli še nagradi za najboljšo vratarko in strelko. Miša Marinček in Tamara Mavsar (19 zadetkov) sta prejeli Kempino darilo.