Mavsarjeva se vrača v dres Krima Mercatorja

Slovenska rokometna reprezentantka Tamara Mavsar (173 cm, 1991) se po svoji prvi izkušnji na tujem vrača v vrste Krima Mercatorja. Pred začetkom te sezone je Ljubljano zamenjala za Skopje, kjer je okrepila zasedbo Vardarja, poleti pa se vrača v klub, kjer je preživela večino športne poti. Krimov dres bo nosila naslednji dve sezoni.

Levokrilna igralka je pred selitvijo v Makedonijo v najtrofejnejšem slovenskem ženskem rokometnem klubu igrala od leta 2001, poprej pa se je z rokometom spoznavala na osnovnošolski interesni dejavnosti v Logatcu. Za različne selekcije krimovk je zabila prek 2400 zadetkov, s 17 leti pod vodstvom Marte Bon prvič zaigrala v Ligi prvakinj, s trdim delom pa si prigarala tudi kapetanski trak. V dresu krimovk so jo odlikovale zanesljivost in raznovrstnost v napadu ter borbenost in nepopustljivost v obrambi.

Pri Krimu Mercatorju bosta v prihodnji sezoni zaigrali tudi Črnogorka Jelena Despotović, do konca sezone članica madžarskega Debrecena, in Ukrajinka Olga Perederij, ki prihaja iz slovaških Michalovcev. Sodelovanje s klubom so v preteklih tednih podaljšali tudi trener Uroš Bregar ter štiri pomembne članice ekipe v tej sezoni, Elizabeth OmoregieAlja Koren, kapetanka Miša Marinček in Hrvatica Aneta Benko.

Deja Doler Ivanović, članica Izvršilnega odbora Krima Mercatorja:
»V klubu smo izjemno veseli, da se je Tamara odločila, da se vrne v svoj domači klub. Že pred odhodom v tujino je v dresu Krima Mercatorja na tekmah kazala veliko željo in nepopustljivost ter postala eden najbolj prepoznavnih obrazov naše ekipe. Verjamem, da bo tako tudi v prihodnje. Takšno rokometašico bi si v svoji sredini želel imeti vsak klub!«

Tamara Mavsar:
»Izredno sem vesela, da se vračam v ekipo Krima Mercatorja. Po eni strani je bila odločitev lahka, po drugi spet ne. Prednost Vardarja je bilo zagotovo dejstvo, da ima najvišje cilje v Ligi prvakinj. Z ljubljanskim klubom bo te v trenutni situaciji težje doseči, a vidi se, da se vsi, ki delajo v klubu, izjemno trudijo, da bi temu bilo tako. Ljubljanska ekipa bo v prihodnji sezoni mlada, a izredno motivirana. Upam, da se bomo uspeli prebiti čim dlje. Rada bi še dodala, da sem Vardarju izjemno hvaležna za izkušnjo, ki mi jo omogoča. Sezona še ni končana, domov se želim vrniti z evropsko lovoriko!«