Leizpig v valovih boljši od Krimovk

V drugem krogu Lige prvakinj smo videli kar nekaj presenečenj, eno od teh je izenačenje med Dinamom in Hypom v Krimovi skupini (25:25). Na Dunaju so avstrijske rokometašice pokazale, da v skupini A ne bodo topovska hrana, še večjo težo pa je dobila tudi Krimova zmaga prejšnji petek.

Na drugi tekmi skupine A so Krimovke gostovale v nemškem Leipzigu. Krimovke so v sredini drugega polčasa povedle z rezultatom 5:6, a domačinke so imele vedno pripravljene odgovore in prišle do prvega para točk. Ob koncu prvega polčasa je bil rezultat 17:11, ob koncu tekme je bila razlika enaka, 30:24.

Tekmo so bolje odprle domačinke, ki so povedle z 2:0, prednost dveh zadetkov so držale vse do začetka 15. minute (5:3). Takrat se je vendarle odprlo Krimovkam, ki so se rešile začetne nervoze in povedle z 5:6. Sledil pa je odgovor domačink, ki so s serijo treh zadetkov znova ušle na 8:6. Sergeja Stefanišin in kasneje še Miša Marinček sta z desetimi obrambami v prvem polčasu poskrbele, da so Krimovke vseskozi dihale za ovratnik domačinkam. Te so do občutne prednosti prišle v zadnjih petih minutah prvega polčasa, ko so ušle na 15:9. V zadnjih dveh minutah so prednost zadržale in se na odmor odpravile z rezultatom 17:11.

V začetku drugega polčasa so bolje zaigrale Krimovke, ki so se približale na 17:14. Znova pa je sledil val domačink, ki so v 42. minuti vodile že z 22:14, kar je bila najvišja razlika na tekmi. V naslednjih dveh minutah so Krimovke prepolovile zaostanek na 22:18, a bližje niso zmogle. Pet minut pred koncem so domačinke znova ušle na +6 (25:19), razlika šestih zadetkov je ekipi ločila tudi ob koncu tekme, ki so jo Nemke dobile z rezultatom 30:24.

Najboljša strelka tekme je z osmimi zadetki postala Karolina Kudlacz, Alja Koren je za Krimovke dosegla enega manj (7). Krimovke bodo na tretji krog odpotovale v četrtek, tekma v Volgogradu bo na sporedu ob 14. uri po lokalnem času (opoldne v Sloveniji).

 

HC LEIPZIG – RK KRIM MERCATOR 30:24 (17:11)
Arena Leipzig, 2200. Sodnici: Nastase, Raluca Stancu (obe Romunija)

HC Leipzig: Visser 5, Mazzucco 4, Müller 1, Hertlein 1, Schülke, Schulze 4, Kudlacz 8, Hubinger, Lang 7, Reimer, Roth, Ioaneac, Urbicht.
RK Krim Mercator: Artsiukhovich 3, Jurič, Luković, Čečkova, Mavsar 5, Bak, Hrnčič 2, Goudjo, Stefanišin, Bajramoska 2, Marinček, Omoregie 3, Lambevska, Koren 7, Jankovič, Gregorc 2.

Sedemmetrovke: Leipzig 7 (6), Krim 4 (4)
Izključitve: Leipzig 4 minute, Krim 12 minut