Leipzig boljši, v nedeljo dan D

Krimovke so zadnji krog skupinskega dela Lige prvakinj odigrale doma. Nasproti Krimovk je stal Leipzig, ki je pred začetkom sezone veljal za favorita. Krimovke so dvoboj začele pogumno, povedle, a nato je Leipzig pokazal svoje kvalitete in ušel. Krimovke so ga lovile in tudi ujele, a ob koncu tekme izgubile nekaj moči. Leipzig je slavil z rezultatom 31:35.

Krimovke so začele odločno in ekspresno povedle s 3:0, nato pa še s 4:1. Gostje so se nato prebudile, v obrambi zaigrale nekoliko bolj grobo in v 12. minuti prišle do prvega vodstva, bilo je pri rezultatu 8:7. Krimovke so znova ujele slab val, ki je gostjam pomagal do najvišjega vodstva prvega polčasa. V 26. minuti je bilo že 13:18, nato pa so se prebudile Tigrice in do konca prvega polčasa razliko stopile na le zadetek zaostanka (17:18).
Nemke so v drugem polčasu prve zadele za 17:19. Mirjeta Bajramoska in Tamara Mavsar pa sta prinesli prvo izenačenj v drugem polčasu (19:19). Obramba je delovala solidno, Miša Marinček je zaustavila kar nekaj žog, a igra v napadu ni želela steči. Krimovke so dolgo neuspešno lovile zaostanek enega zadetka. Nemke so v 57. minuti ušle na štiri zadetke prednosti (29:33) in takšno prednost držale v svojih rokah vse do konca tekme, ki se je končala z rezultatom 31:35. Rdeč karton zaradi tretje izključitve je 50 sekund pred koncem prejela naša Sanja Gregorc.

Tekma se je končala z  rezultatom 31:35. Nemke so z osmimi točkami prevzele prvo mesto v skupini, s tekmo manj jim sledi Dinamo-Sinara (7), obe ekipi sta že v drugem delu. Hypo v Rusiji ne sme slaviti in v drugi del bodo potovale tudi Krimovke. Zadnja tekma skupine A se bo v nedeljo začela ob 12. uri.
Na današnji tekmi je najboljša strelka z desetimi zadetki postala Tamara Mavsar. Katarina Kudlacz in Saskia Lang sta za Leipzig zadeli po devet zadetkov.

RK KRIM MERCATOR – HC LEIPZIG 31:35 (17:18)
Stožice, 500. Sodnika: Horvath, Marton (oba Madžarska)

RK Krim Mercator: Petrukhina, Artsiukhovich 2, Jurič, Luković, Čečkova, Mavsar 10, Bak, Hrnčič 2, Goudjo 2, Stefanišin, Bajramoska 6, Marinček, Omoregie 4, Koren 2, Jankovič 2, Gregorc 1.
HC Leipzig: Mazzucco 2, Müller 3, Hertlein, Schülke, Schulze 6, Kudlacz 9, Hubinger 5, Lang 9, Reimer, Roth, Ioneac, Urbicht 1, Rösike.

Sedemmetrovke: Krim 8 (8), Leipzig 5 (3)
Izključitve: Krim 8 minut, Leipzig 4 minute
Rdeč karton: Gregorc (60′, Krim) 3x2min

Marta Bon: »Pokazalo se je, da je Leipzig res kakovostna ekipa. V obrambi je že izgledalo, da nam bo steklo, a se je potem spet ustavilo. Plačujemo davek tega, kar se nam je dogajalo v sezoni. Žal mi je zaradi gledalcev, a Leipzig je bil enostavno boljši.«

Miša Marinček: »Močno smo si želele zmage, a smo, takrat, ko bi lahko povedle, enostavno naredile preveč napak. Zelo sem žalostna, prazna fizično in čustveno. Upam, da se izide in v nedeljo Hypo pade in vendarle napredujemo v drugi del Lige prvakinj. Dajmo se sestaviti za naslednje zmage.«