Lansko finale tokrat v polfinalu Pokala Slovenije

V celjski dvorani Zlatorog je danes potekal žreb polfinalnih parov Pokala Slovenije, ki bo potekal v soboto, 22. aprila in v nedeljo, 23. aprila. Rokometašice Krima Mercatorja se bodo v prvem polfinalu, ki se bo v soboto začel ob 16.30, pomerile proti Mlinotestu Ajdovščini.

Žreb so opravili trenerji najboljše četverice klubov. Dušan Vidmar, trener ajdovskih rokometašic, je že takoj izbral prav Krim Mercator. Aleš Filipič, trener Žalca Zelenih dolin, je izžrebal Ajdovščino in tako določil tudi drugi polfinalni par.

Krimovke do konca aprila čaka zelo pester razpored. V soboto, 15. aprila ob 18.00, jih čaka domača tekma proti Ptuju, že v torek, 18. aprila ob 18.00, pa bo tudi slovesen zaključek državnega prvenstva. Na Galjevici bodo gostovale Celjanke.

Po zaključnem turnirju Pokala Slovenije, se bodo ljubljanske rokometašice takoj odpravile v Skopje, kjer jih čaka še zaključni turnir regionalne lige.

Uroš Bregar, trener RK Krim Mercator:
»Rad bi čestital vsem ekipam, ki so se uspele uvrstiti na zaključni turnir, v finalu ne bomo podcenjevali nobene ekipe. Ajdovske rokometašice so vedno nevarne, saj lahko napadejo iz ozadja in presenetijo favorita. Na drugi tekmi je prednost Celja nekje 65-35. Tudi če sem, kot Ljubljančan, navijač ljubljanskih ekip moramo priznati, da je Celje največje rokometno mesto. Vesel sem, da se ponovno prebujajo in vračajo tja, kjer so že bili. Ekipa raste, igrala bo pred domačimi navijači in močno si bodo želeli dobrega rezultata. Ob vrnitvi državnega naslova in uvrstitvi v Ligo prvakinj, bo pokalna lovorika pika na i. Ob pokalni lovoriki bom sezono štel za zares uspešno.«

Miša Marinček, kapetanka RK Krim Mercator:
»Krim Mercator je v državnem prvenstvu premagal vse pokalne nasprotnike. Prepričana sem, da nič drugače ne bo niti na zaključnem turnirju, ki ga moramo dobiti.«

POKAL SLOVENJE, FINALNI TURNIR, CELJE (DVORANA GOLOVEC)
Polfinale, sobota, 22. aprila, ob 16.30:
Krim Mercator : Mlinotest Ajdovščina

Ob 19.00:
Z’dežele : Zelene doline Žalec

Nedelja, 23. aprila:
Tekma za 3. mesto
Finale – neposredni prenos na TV Slovenija 2