Krimovke z mislimi že pri novem evropskem polfinalu

Če smo se v finalu Pokala Slovenije spominjali finala iz leta 1994, se bomo v evropskem polfinalu lahko spomnili na leti 2004 in 2006. Krimovke so se z Lado obakrat srečale v četrtfinalu in obakrat je bil rezultat zelo izenačen.

Že ob žrebu je bilo jasno, da se bo zgodovina ponovila vsaj v eni točki. Še tretjič zapored bo Lada gostila prvo tekmo, tako bo povratna tudi v tretje potekala v Ljubljani. V marcu 2004 so Krimovke v polfinale Lige prvakinj napredovale s skupnim rezultatom 49:50. Lada je na prvi tekmi slavila z rezultatom 24:21, Krimovke pa so jim odgovorile z zmago 25:29.

Še bolj izenačeno je bilo dve leti kasneje. Skupni rezultat je bil poravnan na 54, Krimovke pa so napredovale zaradi večjega števila zadetkov doseženega v gosteh. V Rusiji so bile domačinke boljše z rezultatom 36:29, Krimovke pa so se doma veselile zmage in napredovanja z rezultatom 18:25.

Krimovke so se v obeh sezonah prebile vse do finala Lige prvakinj. Prve odgovore o letošnjem finalistu Pokala pokalnih zmagovalk bomo dobili 2. aprila, po našem času se bo tekma začela že ob 14. uri. Tiskovna konferenca pred odhodom našim deklet proti Rusiji bo jutri, 31. marca ob 11:30.