Krimovke Vardarju sledile vse do zadnjega napada

Precej napolnjene tribune na Galjevici so pospremile začetek tretjega turnirja regionalne lige, ki ima tokrat tudi humanitarno poslanstvo. S pomočjo dobrodelnih prispevkov lahko vsaj pomaga rokometnemu prijatelju Nenadu Stojakoviću, da se bo s pomočjo zahtevne operacije znova postavil na noge.

Turnir sta odprli hrvaška Podravka in črnogorska Budućnost, pri slednji so priložnost dobile mlajše rokometašice. Kljub mladosti so tekmo znale pripeljati do mirnega zaključka, tekma se je končala z rezultatom 19:21.

Deja Doler Ivanović in Miša Marinček sta Stojakoviću, ki je s prvo podajo Lauri Kamdop simbolično odprl srečanje proti Vardarju, v imenu klubske uprave in rokometašic Krima Mercatrja izročili donacije. Velik aplavz je med predstavitvijo požela tudi Tamara Mavsar, ki ravno na 1. april praznuje rojstni dan.

Ljubljanske rokometašice so se gostjam odločno upirale vse do zadnjega napada. Skopske rokometašice, ki v evropski Ligi prvakinj tudi letos ciljajo na sam vrh, si skozi celotno tekmo niso uspele priigrati večje prednosti. V prvem polčasu so gostje po nekaj napakah Krimovk prišle do vodstva s 15:11. A drugi polčas je pripadel domačinkam. Te so  v zadnjih minutah večkrat prišle do izenačenja in priložnosti za vodstvo. V zadnjem napadu je zmanjkalo idej za še zadnje izenačenje in Vardar je pri 27:26 vpisal še četrti par točk.

Laura Kamdop je s petimi zadetki skočila na vrh liste strelk, kjer ji s štirimi zadetki sledi Nina Zulić. Kar štiri rokometašice so vpisale po tri zadetke. Nedeljski del turnirja, bosta ob 16.00 odprla Podravka in Vardar. Krimovke bodo ob 18.00 nove točke lovile proti Budućnosti.

REGIONALNA LIGA, 5. KOLO:
Sobota, 1. aprila ob 18.00:
RK KRIM MERCATOR : RK VARDAR 26:27 (11:15)
RK Krim Mercator: Georgijev 3, Benko 3, Abina, Jeriček 3, Hrnčič, Stefanišin, Bajramoska 1, Beganovič, Marinček, Omoregie 2, Zulić 4, Koren 1, Kamdop 5, Amon 1, Zrimšek.
RK Vardar: Radičević 12, Klikovac 1, Herem 2, Mavsar, Damnjanović 5, Leynaud, Lazović 1, Ilyina, Penezić, Ćović, Suslina, Laclabere 4, Khmyrova, Petrović 2, Pessoa, Ristovska.

Uroš Bregar, trener RK Krim Mercator:
»V napadu smo naredili preveč napak, zaradi katerih je Vardar skozi celotno tekmo prihajal do protinapadov. Seveda je kvaliteta na njihovi strani, a dobro smo se vrnili in celo povedli. Na zaključku tekme smo znova naredili preveč napak in Vardar je zasluženo prišel do zmage.«

Miša Marinček, vratarka RK Krim Mercator:
»Danes smo si zaslužile vsaj točko, saj Vardar ni bil pravi. Škoda za zadnji napad, ki bi ga morale odigrati bolje. Vesela sem, da se je toliko gledalcev odzvalo vabilu, da so prišli na tekmo in pomagali Nenadu Stojakoviću. Želim si, da bi bilo tudi jutri tako, saj nam bo proti Budućnosti še težje.«