Krimovke v prihodnji sezoni z nekdanjo evropsko prvakinjo

Krim Mercator je za naslednji dve sezoni v svoje vrste pripeljal novo mlado obetavno rokometašico. Dres ljubljanskega kluba bo jeseni oblekla Črnogorka Jelena Despotović (183 cm, 1994).

Leva zunanja igralka, ki bo konec aprila dopolnila 23 let, je svoje prve rokometne korake napravila pri podgoriški Budućnosti. Zaradi velike konkurence na njenem igralnem mestu se je pred letom in pol odločila za odhod na Madžarsko. Tam je okrepila zasedbo iz Debrecena, ki jo vodi nekdanji trener krimovk Tone Tiselj. V tej sezoni je na 16 tekmah zabila 18 golov, njena ekipa pa trenutno zaseda 6. mesto.

Despotovićeva tudi črnogorska reprezentantka. S člansko izbrano vrsto je na svojem prvem velikem tekmovanju zaigrala leta 2012 na Euru v Srbiji, kjer je Črna gora po podaljšku s 34:31 odpravila Norveško in se veselila zlate medalje. V dresu z državnim grbom je zaigrala tudi na naslednjih dveh evropskih ter svetovnih prvenstvih. Decembra na Švedskem so Črnogorke z nastopi sklenile v prvem delu, kjer so na treh tekmah, podobno kot Slovenija, zbrale zmago in dva poraza. Despotovićeva je dosegla tri zadetke, skupno pa jih je na 47 reprezentančnih tekmah zbrala 34. Bila je tudi članica mladinske reprezentance, ki je leta 2009 na svetovnem prvenstvu v Seulu osvojila bron.

Mlada rokometašica je drugi kamenček, ki bo v prihodnje dopolnil mozaik Krima Mercatorja. Pretekli mesec se je klub dogovoril za sodelovanje z ukrajinsko krožno napadalko Olgo Perederij, ki bo prihodnji mesec prav tako dopolnila 23 let. Že poprej so sodelovanje s klubom podaljšali trener Uroš Bregar ter Elizabeth Omoregie in Alja Koren.

Uroš Bregar, trener Krima Mercatorja:
»Jeleno spremljam zadnjih pet let, moja tiha želja je vseskozi bila, da bi lahko nekoč sodeloval tudi z njo. Gre za rokometašico, ki je zelo dobra pri obrambnih nalogah, obenem pa zna sprožiti tudi strel z razdalje. Še vedno veliko prostora za napredek. Zelo sem vesel, da je za naslednji klub na svoji športni poti izbrala Krim Mercator ter pokazala zaupanje v naše delo. Veselim se že naslednje sezone, v katero bomo znova zakorakali z mlado, a konkurenčno ekipo.«