Krimovke v lovu na prvi par točk na sever Evrope

Pred rokometašicami Krima Mercatorja je druga tekma 25. zaporedne evropske sezone. Po domačem porazu proti češkemu Baniku, bodo prvi par točk lovile proti švedskemu Sävehofu. Tekma se bo v nedeljo, 13. oktobra, začela ob 15. uri, neposredno si jo boste lahko ogledali na Šport TV 1.

Pred novinarje sta tokrat stopila trener Uroš Bregar, prvič pa tudi kapetanka Polona Barič. Oba sta obžalovala slab začetke evropske sezone, a izpostavila, da bo mlada zasedba na vsaki tekmi pripravljena bolje.

Švedski Sävehof je na uvodu Delo EHF Lige prvakinj gostoval pri madžarskemu Györiju in pričakovano vpisal poraz (23:35). Tokratne nasprotnice Krimovk so v Ljubljani nazadnje gostovale 29. oktobra 2016, Tigrice so na Kodeljevem slavile zmago z 32:29, teden dni kasneje so bile v Partille Areni uspešnejše Švedinje (26:24).

V nedeljo, 13. oktobra ob 15. uri se bo tako začela tekma, po kateri bo znano katera ekipa bo v skupini D, ob Györiju in Baniku, tretja  prišla do točk, ki bodo še kako pomembne v boju na glavni del najkvalitetnejšega evropskega tekmovanja. V neposrednem prenosu boste tekmo lahko spremljali na Šport TV 1.

2. KOLO SKUPINSKEGA DELA DELO EHF LIGE PRVAKINJ
nedelja, 13. oktober 2019, ob 15.00, Partille Arena
IK SÄVEHOF (Švedska) : RK KRIM MERCATOR

Uroš Bregar, trener Krima Mercatorja:
»Po analizi zadnje tekme je jasno, da rezultat ni uspešen. V drugem polčasu smo zapravili deset čistih priložnosti, kar je na takšnih tekmah zagotovo preveč, tudi vratarke niso imele svojega dne. Edina razpoložena je bila Alja Varagić, ki je odigrala res dobro tekmo, a tudi njej so v zadnjih minutah pošle moči. Imamo težave s poškodbami, upam, da bo Yuliia Snopova nared za drugo tekmo. Še vedno manjka Nataša Ljepoja, zato iščemo rotacijo v obrambi in napadu. Na poziciji krožne napadalke igra Nina Žabjek, katere primarno mesto je na srednjem zunanjem položaju. Sävehof je zelo kvalitetna ekipa, zunanja linija je spoštovanja vredna. Igrajo značilen skandinavski rokomet, iz obrambe hitro prehajajo na hiter center, zato bo ključna naša uspešnost v obrambi.«

Polona Barič, kapetanka Krima Mercatorja:
»Zagotovo noč po porazu proti Baniku ni bila najlažja. A vemo, da nismo igrale preveč slabo, imele smo lepe akcije in priložnosti, ki pa jih žal nismo izkoristile. Bilo je preveč zgrešenih strelov in na tak način tekme ne moraš dobiti. Veseli me, da smo žalost hitro postavile na stran, analizirale smo kaj smo storile narobe, sedaj pa so vse misli usmerjene v naslednjo tekmo. Ne bo nam lahko, obe ekipi si bosta želeli zmage, ki jo močno potrebujemo. Vemo, da je skandinavski rokomet privlačen, hiter. Analizirale smo nasprotnice, držati se moramo dogovora in zaustaviti njihove ključne igralke. Ključna bo obramba in če bomo uspešne v napadu, lahko ciljamo na zmago tudi v gosteh.«

POSNETEK NOVINARSKE KONFERENCE