Krimovke v Kodeljevem spisale odlično zmago za top8

Izredno vzdušje na Kodeljevem je Krimovke popeljalo do 114. evropske zmage, povratno tekmo proti romunski Craiovi so namreč dobile z rezultatom 27:23. Zmaga je Krimovke postavila med osem najboljših ekip v Pokalu pokalnih zmagovalk.

Začetek tekme ni šel v smer, ki so si jo zaželele Tigrice. Po uvodnem zadetku Alje Koren je sledila serija petih zadetkov gostujoče ekipe, ki jo je nato ustavila menjava vratark. Sergeja Stefanišin je bila skriti joker naših deklet, obrambe so deževale ena za drugo. Obramba je bila iz minute v minuto višja in trdnejša, Krimovke so prestavile nekaj prestav višje in pridno polnile mrežo nasprotnic. Ob koncu prvega polčasa je bila razlika 15:12.

Drugi polčas so Krimovke odprle z nekaj odličnimi asistencami na Vesno Milanović Litre, ki s svojimi izkušnjami ni imela težkega dela pri doseganju zadetkov. Najboljši slovenski rokometašici Tamara Mavsar in Polona Barič sta pridno zadevali iz protinapadov, Mirjeta Bajramoska je skrbela za zadetke ob koncu dolgih napadov, Elizabeth Omoregie in Marija Obradović sta izkoriščali vsako špranjo v obrambi nasprotnic.

Nina Zulič in Manca Jurič sta pokazali, kako lahko mladost odlično sodeluje z izkušnjami. Mozaik so zaključile še vse ostale rokometašice, ki so tudi tokrat pokazale, da je igra naših rokometašic vse boljša. Nove tekme naša dekleta čakajo že čez nekaj dni. V četrtek bodo v pokalu gostile Celjanke, v soboto prihajajo še Novomeščanke.

RK KRIM MERCATOR – SCM CRAIOVA 27:23 (15:12)
ŠD Kodeljevo, 1500. Sodnici: Christiansen, Hesseldal Hansen (obe Danska)

RK Krim Mercator: Jurič, Luković, Milanović Litre 5, Mavsar 7, Avbelj, Stefanišin, Bajramoska 2, Beganovič, Marinček, Omoregie 2, Zulič 1, Koren 3, Pandžič, Barič 4, Obradović 3, Zrimšek.
SCM Craiova: Pasca, Horobet, Selaru 1, Georgescu 3, Živković 5, Petrescu, Landre, Živković, Andrei 3, Babeanu 7, Florica 1, Iovanescu 2, Cioaric 1, Bonea.

Sedemmetrovke: Krim 3 (2), Craiova 6 (6)
Izključitve: Krim 8 minut, Craiova 10 minut

Krimovke so s skupnim rezultatom 53:56 napredovale med osem najboljših ekip evropskega Pokala pokalnih zmagovalk. Žreb četrt finala bo na sporedu že v torek, 19. januarja, prva tekma bo 20. ali 21. februarja, povratne pa teden dni kasneje.