Krimovke v Črni gori začenjajo nastope v Regionalni ligi

Po 13-urnem potovanju so rokometašice Krima Mercatorja srečno prispele v črnogorsko Podgorico, kjer jih konec tedna čaka prvi turnir nove sezone Regionalne lige. Poleg tekem proti hrvaški Podravki (sobota, 16.00) in makedonskemu Vardarju (nedelja, 16.00), bodo nekaj dni izkoristile tudi za priprave na nove izzive, ki se bodo zvrstili v prihodnjih tednih.

Poleg prve članske ekipe, ki se je v novem letu že predstavila na tekmi državnega prvenstva proti Krki, sta z ekipo v črnogorsko prestolnico odpotovali tudi nadarjeni Nina Žabjek in Urša Urbančič, sicer članici prvoligaša Ljubljane, druge članske ekipe Krima Mercatorja.

Regionalna liga se bo nadaljevala 25. in 26. marca, ko se bodo štirje klubi (v tekmovanju sodeluje še Budućnost) med seboj pomerili v hrvaški Koprivnici. Tretji turnir bo nato 1. in 2. aprila sledil v Ljubljani, zaključek pa bo na sporedu 25. in 26. aprila v Skopju.

Uroš Bregar, trener RK Krim Mercator:
»Na prvi tekmi nove sezone Regionalne lige proti Podravki bomo več priložnosti namenili našim mlajšim rokometašicam, med njimi tudi Nini Žabjek in Urši Urbančič. V nedeljo se bodo nato Vardarju zoperstavili s starejšim delom ekipe, ki bo na prvi tekmi razbremenjen. Proti makedonskim tekmicam bomo zaigrali s polno močjo in dobili vpogled v to, kako se na igrišču znajdemo brez poškodovane Elizabeth Omoregie. Zavedamo se, da je naša ekipa nekoliko oslabljena, a do začetka glavnega dela Lige prvakinj moramo zapolniti to vrzel. Z Budućnostjo smo krajše skupne priprave opravili že pred kvalifikacijami za nastop med evropsko elito, kar bomo sedaj ponovili tudi v Črni gori. Verjamem, da nam bo trening s črnogorskimi udeleženkami Lige prvakinj pomagal k dvigu igre na višjo raven.«

ŽENSKA REGIONALNA ROKOMETNA LIGA, 1. TURNIR
Sobota, 14. januarja, ob 16.00:
RK KRIM MERCATOR : RK PODRAVKA

Ob 18.30:
BUDUĆNOST : RK VARDAR

Nedelja, 15. januarja, ob 16.00:
RK VARDAR : RK KRIM MERCATOR

Ob 18.30:
BUDUĆNOST – RK PODRAVKA

RAZPORED PREOSTALIH TURNIRJEV ŽENSKE REGIONALNE ROKOMETNE LIGE (WRHL):
2. turnir, Koprivnica, Hrvaška, 25. in 26. marec 2017
3. turnir, Ljubljana, Slovenija, 1. in 2. april 2017
4. (zaključni) turnir, Skopje, Makedonija, 25. in 26. april 2017