Krimovke v Celju suvereno do šeste zmage

Tekmovalni ritem ne pojenja. Kljub polovici že odigranega skupinskega dela Lige prvakinj, se le-ta nadaljuje že v nedeljo. Pomembno pa je tudi državno prvenstvo, kjer naša dekleta ne smejo izgubljati točk. Tokrat so se odpravila v Celje in znova suvereno prišla do šeste zmage. V prvem polčasu so se Celjanke dobro upirale, naša punce so si šele v zadnjih minutah priborile prednost petih zadetkov (11:16), v drugem polčasu so še nekaj dodale in suvereno slavile z rezultatom 23:30.

Mlade Celjanke so se prvem polčasu dobro upirale našim dekletom, domačinke so prek sedemmetrovke povedle z 1:0, a sta Tamara Mavsar in Alja Koren rezultatsko krivuljo v peti minuti obrnili v našo korist (1:2). Do 24. minute smo spremljali izenačeno srečanje, pri vodstvu domačink 11:10 so na plin stopile Krimovke, ki so prvi polčas nato dobile z rezultatom 11:16.
V drugem je Alja Koren dodala še tri zadetke in ob rezultatu 11:19 v 34. minuti je bilo srečanje praktično že dobljeno. Dekleta so nadaljevanje odigrala rutinirano in ob koncu tekme zasluženo slavila z rezultatom 23:30.

Na listo strelk se je vpisalo devet naših deklet. Alja Koren je dosegla 12 zadetkov, sledili sta ji Tamara Mavsar in Elizabeth Omoregie s štirimi. Pia Hren je za Celjanke zbrala osem zadetkov. Po koncu tekme so na igrišče prišle deklice iz celjske rokometne šole, ki jih je še v lanski sezoni rokometnih korakov učila naša Alja Jankovič. Skupinska fotografija je za spomin in dodatno vzpodbudo za nedeljo tekmo Lige prvakinj, kamor bodo zagotovo prišla tudi one. Vabljeni tudi vsi ostali, da skupaj doživimo novo, verjamemo, odlično predstavo naših deklet.

RK CELJE CELJSKE MESNINE – RK KRIM MERCATOR 23:30 (11:16)
Golovec, 40. Sodnika: Marko in Matjaž Pirc

RK Celje Celjske mesnine: Belac, Vrček A. 1, Vrček S. 2, Regner 2, Hren 8, Perič, Pišek 1, Zupančič, Pelikan 1, Cvikl, Palir 1, Šolman, Privšek 3, Klakočer 2, Tržan, Hrovatič.
RK Krim Mercator: Jurič 1, Čečkova 2, Zrimšek, Mavsar 4, Bak 3, Hrnčič, Stefanišin, Marinček, Omoregie 4, Koren 12, Jankovič, Gregorc 2, Barič, Urbančič 1, Pavlova 1.

Sedemmetrovke: Celje 5 (4), Krim 3 (3)
Izključitve: Celje 4 minute, Krim 8 minut