Krimovke sploh prvič igrale proti Brežičankam

Pred zadnjo tekmo skupinskega dela evropske Lige prvakinj so se Krimovke odpravile na gostovanje k novinkam v ligi. V Brežicah so Krimovke gostovale le enkrat, na zaključku pokala Slovenije, z današnjimi nasprotnicami pa so se srečale šele prvič.

Pred tekmo je bilo seveda jasno, da so Krimovke, vodilna ekipa domačega prvenstva, nesporne favoritinje proti novinkam v ligi, ki jim začetek ne gre od rok, saj še niso uspele ujeti niti točke. Kljub razliki smo lahko uživali v tekmi, ki je potekala zelo hitro.

V prvih minutah so se domačinke pokazale v zelo dobri luči in se nekaj časa držale precej blizu naših deklet. Predvsem s hitrimi protinapadi pa se je razlika začela večati in kmalu je bilo jasno, da bodo Krimovke dosegle novo visoko zmago.

Prvi polčas se je končal pri rezultatu 7:19, v drugem sta obe ekipi dosegli nekaj zadetkov več. Tekma se je tako končala z rezultatom 15:39. Krimovke so že v prejšnjem krogu presegle število 200 doseženih zadetkov, danes pa so dosegle še en mejnik. Prve in zaenkrat edine so dosegle 100 in še nekaj več doseženih zadetkov v razmerju z dobljenimi. Dosegle so jih 270, prejele pa 162, skupna razlika je torej +108.

ŽRK BREŽICE – RK KRIM MERCATOR 15:39 (7:19)
ŠD Brežice, 80. Sodnika: Fajdiga, Teršek

ŽRK Brežice: Pavlič, Savnik, Muc 1, Predanič, Hotko A. 2, Hotko K., Medved 1, Geč, Kožar, Gramc 7, Vegelj 1, Bevc, Budič 3.
RK Krim Mercator: Abina 5, Jurič 2, Luković 7, Mavsar 5, Avbelj 3, Stefanišin, Bajramoska 3, Beganovič 2, Marinček, Zulič 4, Koren, Pandžič, Barič 5, Obradović 3, Zrimšek.

Sedemmetrovke: Brežice 2 (4), Krim 3 (5)
Izključitve: Brežice 4 minute, Krim 0 minut

Krimovke se bodo sedaj dokončno usmerile v petkovo zadnjo tekmo skupinskega dela Lige prvakinj proti Rostov-Donu. Že pred tekmo je jasno, da bodo Krimovke evropsko sezono nadaljevale med najboljšimi 16 ekipami v pokalu pokalnih zmagovalcev. V petek vas vabimo, da tako kot do sedaj podprete dekleta, s seboj pa prinesite tudi kakšen kos trajnih živil in s tem pomagate pomoči potrebnim družinam. Zbrana živila bomo predali prostovoljcem Anine zvezdice.