Krimovke še drugič prek Zagorja

Po Superpokalu sta se ekipi Krima Mercatorja in Zagorja pomerili še v osmini finala Pokala Slovenije. Krimovke so moč pokazale predvsem v začetku drugega polčasa in še enkrat zasluženo slavile zmago, tokrat z rezultatom 27:19.
Prvi polčas je minil v izenačenem ritmu, ekipi sta se izmenjevali v vodstvu in šele ob koncu prve polovice igre so pokalne prvakinje stopile na plin in na odmor odšle s prednostjo 12:11. V drugi polčas so ljubljanske rokometašice vstopile bistveno bolje, ušle na 17:13 in od takrat prednosti niso več izpustile iz rok. V končnici tekme se je izkazala Sergeja Stefanišin, ki je nekajkrat odlično podala za hiter protinapad Polone Barič, z dvanajstimi zadetki najboljše strelke dvoboja.

Velika zahvala gre Krimovcem, ki so ves čas glasno navijali in pripravili odlično vzdušje. Uspešne so bile tudi mlajše članice, ki so na domači tekmi s 34:23 premagale Koper in lahko zelo zadovoljno pričakujejo četrtfinalni žreb.

RK ZAGORJE – RK KRIM MERCATOR 19:27 (11:12)
ŠD Zagorje, 200. Sodnici: Crnojević, Kostecki Radić (obe Hrvaška)

RK Zagorje: Zubak, Guna, Stanko 11, Panger 1, Rebolj 3, Voglar, Skrinjar 2, Perić, Avdič, Prašnikar, Golob, Vrbnjak, Ljepoja 2, Perič, Cilenšek.
RK Krim Mercator: Georgijev 4, Jurič, Benko 4, Milanović Litre, Jeriček 3, Hrnčič, Stefanišin, Bajramoska 1, Marinček, Omoregie 2, Koren, Pandžič, Barič 12, Kamdop 1, Amon, Zrimšek.

Sedemmetrovke: Zagorje 4 (3), Krim 6 (4).
Izključitve: Zagorje 10 minut, Krim 6 minut.

Krimovke v naslednjih dveh dneh čakata še dve tekmi državnega prvenstva. Četrtkova proti Velenju se bo začela ob 18.45, v petek sledi še domači derbi proti Ljubljani (18.40).

Trener Uroš Bregar: “V naši ekipi imamo večje število kakovostnejših igralk. Tjaša Stanko nam vselej malce oteži delo, tokrat pa je dobro branila tudi Peričeva, zato razlike nismo mogli povišati prej. Na koncu smo stisnili v obrambi, Sergeja Stefanišin pa je ubranila nekaj pomembnih strelov, zaradi česar smo si priigrali višjo razliko in zasluženo zmagali.”
Polona Barič, z 12 zadetki najboljša strelka tekme: “Tekme z Zagorjem so vedno izenačene, ne glede na to, da smo na papirju kakovostnejši in boljši tekmec. Dvoboja nismo dobro začele, zaradi česar nam v prvem polčasu ni uspelo priti do višje razlike, saj smo zgrešile kar nekaj čistih strelov, medtem ko so rokometašice Zagorja večinoma izkoriščale priložnosti za gol. V drugem polčasu je tekmicam zmanjkovalo moči, kar smo izkoristile predvsem s protinapadi in prišle do višjega vodstva, pri čemer so nam zelo pomagale vratarke z nekaj ubranjenimi streli.”