Krimovke prvi del državnega prvenstva končale z novo zmago

Krimovke so pester ritem po novoletnega dogajanja danes nadaljevale v 11. krogu državnega prvenstva. Naslednje nasprotnice so bile rokometašice Krke, ki so v zadnjih minutah popustile in Krimovkam prinesle novo zmago. Končni rezultat: 29:25.

Krimovke so v prvih minutah začele mirno. Tamara Mavsar, Elizabeth Omoregie, Polona Barič in Mirjeta Bajramoska so zadevale našim dekletom v 14. minuti priigrale prednost s 7:5. Začela pa se je serija nesrečno zaključenih napadov. Žoga je večkrat končala pri vratarki in v prečki, do konca polčasa sta prva zadetka vpisali Vesna Milanović Litre in Nina Zulič. Prvi polčas se je končal z rezultatom 9:13.

Jasno je bilo, da bo v drugem polčasu potrebna boljša realizacija. Igra Krimovk je postala boljša, a gostjam se je še vedno kar precej nasmihala sreča. Vse do 47. minute, ko je semafor kazal 16:21 in je trenerka Marta Bon vzela minuto odmora. Krimovke so prižgale vse motorje, Miša Marinček je zaklenila svoja vrata, v napadu pa so pobude prevzele Aneja Beganovič, Marija Obradović, Elizabeth Omoregie in Tamara Mavsar.

V zadnjih 13. minutah so Krimovke zadele prav toliko zadetkov. Po seriji treh zadetkov Marije Obradović, Polone Barič in Aneje Beganovič so naša dekleta dokončno ušla, zadnja zadetka Elizabeth Omoregie pa sta le potrdila novo zmago Krimovk.

Tamara Mavsar je zadela šest strelov, Elizabeth Omoregie in Marija Obradović sta zadeli po enega manj. Štiri je prispevala Aneja Beganovič, tri Mirjeta Bajramoska in Polona Barič. Svoje sta dodali še Vesna Milanović Litre, ki je dosegla dva zadetka in Nina Zulič z enim.

RK KRIM MERCATOR – ŽRK KRKA 29:25 (9:13)
Center Stožice, 61.  Sodnika: Brecelj, Deržek

RK Krim Mercator: Abina, Jurič, Milanović-Litre 2, Mavsar 6, Avbelj, Stefanišin, Bajramoska 3, Beganovič 4, Marinček, Omoregie 5, Zulić 1, Koren, Pandžič, Barič 3, Obradović 5, Zrimšek.
ŽRK Krka: Hajdinak, Papež, Vidic 2, Ražem 3, Kramar 4, Leskovec 3, Korenič, Rudman 1, Legan, Mrmolja 5, Završnik 1, Veble 6.

Sedemmetrovke: Krim 5 (3), Krka 3 (3)
Izključitve: Krim 4 minute, Krka 2 minuti

Krimovke prihodnjo soboto čaka prva povratna tekma državnega prvenstva. V Galjevici bodo v soboto, 30. januarja ob 18:00 gostovale Zagorjanke.

Danes so bile znova na delu Krimovke, ki jih je čakala še zadnja tekma prvega dela državnega prvenstva. Zmaga proti Krki…

Posted by Rokometni klub Krim on Saturday, 23 January 2016