Krimovke prve uvrščene na pokalni zaključni turnir

Četrtfinale Pokala Slovenije sta s ponedeljkovo tekmo otvorili naši ekipi, ki sta tekmo odigrali v Kočevju. Tam so pred tremi sezonami že organizirali pokalni zaključni turnir, ki so ga osvojile prav krimovke.

Tekma je minila zelo hitro, saj nekaj več kot sto gledalcev ni videlo veliko prekinitev, in v prijateljskem duhu. Do 4:4 smo spremljali izenačeno igro, s štirimi zaporednimi pa so izkušenejše krimovke po 10. minutah stopile na plin in naredile prvi večji korak k uvrstitvi med najboljše štiri.

A mlajše Ljubljančanke niso kar tako popustile, skozi celotni prvi polčas so držale priključek. Ob koncu prve polovice tekme je za 19:16 zadela Ema Abina, ob Hani Vučko najboljša strelka tekme. V nadaljevanju so svoje evropske izkušnje znova pokazale krimovke, ob številnih protinapadih z obeh strani so uvrstitev na zaključni turnir potrdile z zmago 38:29.

Polona Barič je za krimovke dosegla sedem zadetkov. Aneta Benko, Elizabeth Omoregie in Nina Zulič so ji sledile s petimi. Pri Ljubljančankah sta z osmimi zadetki prednjačili Ema Abina in Hana Vučko.

POKAL SLOVENIJE, ČETRTFINALE, KOČEVJE:
Ponedeljek, 20. marec:
RK KRIM MERCATOR : RK LJUBLJANA 38:29 (19:16)
RK Krim Mercator: Benko 5, Milanović Litre 2, Abina 3, Jeriček, Hrnčič 1, Stefanišin, Bajramoska, Marinček, Omoregie 5, Zulić 5, Koren 3, Pandžič, Barič 7, Kamdop 3, Amon 3, Zrimšek 1.
RK Ljubljana: Arhanič, Bon Brzin 3, Urbančič 1, Hočevar, Vučko 8, Jantol, Černivec 2, Novak, Curk, Vončina 2, Abina 8, Oder 2, Beganovič 3.
STATISTIKA

Polona Barič, RK Krim Mercator:
»Vsakič, je zanimivo igrati z našimi prijateljicami iz kluba. Škoda, da v tekmo nismo šle s še večjo željo, da bi gledalcem pokazale še lepši rokomet. Lepo so se izkazale kolegice, nato pa smo stopile na plin. Lepa tekma, lepa zmaga in komaj že čakamo zaključni turnir.«

Ema Abina, RK Ljubljana:
»S treningi smo vedno boljše, tudi sama moram še naprej trenirati. Potrudile smo se po najboljših močeh, za vsak gol smo lahko vesele, da smo ga dosegle proti takšni ekipi. Upam, da bova s sestro Ano skupaj zaigralili med najboljšimi.«