Krimovke proti Podravki ciljajo na glavni del

Pred rokometašicami Krima Mercatorja je še ena v vrsti pomembnejših tekem prvega dela Lige prvakinj. Zmaga proti hrvaški Podravki Vegeti bi najverjetneje že prinesla uvrstitev v glavni del elitnega evropskega tekmovanja.

Dvoboj v hrvaški Koprivnici se je končal z infarktno končnico. Tigrice so v zadnji minuti nadoknadile kar tri zadetke zaostanka in z rezultatom 27:27 osvojile pomembno točko, ki lahko pomembno vpliva tudi na razplet v glavnem delu evropskega tekmovanja.

Četa Uroša Bregarja je v zadnjem obdobju že vajena iskati rešitve zaradi številnih poškodb. Zahtevni operaciji sta v preteklih dneh prestali Nataša Ljepoja in Alja Koren, na ostale mlade Krimove rokometašice bo tako v napadu in obrambi padlo še več odgovornosti. Kapetanka Miša Marinček Ribežl je na tokratnem druženju z novinarji opozorila, da bo od prve minute potrebna polna osredotočenost in natančnost v napadu, s katerim bi tekma lahko že v prvih minutah stekla po željenih poteh.

Prvo povratno srečanje skupinskega dela se bo začelo v soboto, 3. novembra, ob 19.00. Druga tekma četrtega kola med madžarskim Gyōrijem in Thüringerjem se bo v ponedeljek, 5. novembra, začela ob 19. uri.

4. KOLO LIGE PRVAKINJ, KODELJEVO
sobota, 3. november, ob 19.00
RK KRIM MERCATOR : HC PODRAVKA VEGETA

ponedeljek, 5. november, ob 19.00
GYŌRI AUDI ETO KC : THÜRINGER HC

Uroš Bregar, trener Krima Mercatorja:
»Na tekmi proti Podravki se nismo prikazali v najboljši luči, z malo sreče in znanjem smo ukradli tisto zadnjo žogo in rešili točko. Pred drugo tekmo nas klestijo poškodbe, od začetka sezone manjka Nataša Ljepoja, Alja Koren je v ponedeljek prestala operacijo kolenskih vezi, zbolela pa je Ines Amon. Imamo nekaj zdravstvenih težav, a verjamem, da bomo do sobote ostali nared. Čaka nas atraktiven nasprotnik, Podravka je bila na vseh treh tekmah zelo močna, naša naloga bo zaustaviti njihove glavne strelke. Preveč težav smo imeli tudi z igralkami, ki so prišle s klopi in dosegale lahke zadetke. Popraviti moramo naš protinapad, izboljšati moramo realizacijo in posrkbeti, da se vratarke ne bodo preveč razigrale. Kar lahko obljubim je, da se bomo potrudili po vseh močeh, saj vemo, kaj nam ta tekma prinaša.«

Miša Marinček Ribežl, kapetanka Krima Mercatorja
»Kot je povedal že trener nam ta tekma prinaša zelo veliko, tega se igralke zavedamo in smo vesele, da smo v položaju, da si lahko že tri kroge pred koncem zagotovimo preboj v glavni del Lige prvakinj. Jaz bi si predvsem želela, da čimbolje začnemo tekmo, da smo prvih deset minut bolj skoncentrirani, odigramo dovolj čvrsto in pred domačim občinstvom že na začetku pridemo do želene prednosti, ki nam bo pomagala v nadaljevanju.«