Krimovke pripravljene na boj za prve točke

Rokometašice Krima Mercatorja čaka druga tekma evropske Lige prvakinj, ki bi že lahko razjasnila moči v skupini C. Na Kodeljevo po bolečem porazu proti Podravki Vegeti (26:28), prihaja nemški prvak Thüringer.
Sobotna tekma bo minila v znamenju rožnatega oktobra, v ta namen si bodo dvakratne evropske prvakinje na ogrevanju pred tekmo nataknile pentlje, simbol boja proti raku dojk.

V sodelovanju z združenjem Europa Donna Slovenija bomo opozorili na bolezen raka dojk, za katerim v Sloveniji vsak dan zbolijo tri ženske. V ta namen se bodo rokometašice Krima Mercatorja oddele v roza drese, ki so sicer namenjeni gostovanjem, pred tekmo pa si bodo skupaj s preostalimi uradnimi osebami tekme nadele roza pentlje.

Tekmo proti evropskim prvakinjam, rokometašicam Gyōrija, so ljubljanske rokometašice hitro pozabile. Vseeno pa veseli nekaj odličnih potez, tudi zadetek Tjaše Stanko, ki se je znašel med najlepšimi zadetki prvega kola. Proti nemškim prvakinjam bodo Krimovke zaigrale še bolj motivirano, v boju za za mesta, ki vodijo v glavni del tekmovanja namreč šteje prav vsaka točka.

Thüringer je Podravki Vegeti moral priznati premoč v domači dvorani, hrvaške prvakinje so jih nadigrale, povedle že s 26:19, v končnici pa močno popustile, a za preobrat je zmanjkalo časa. V Ljubljano zaradi poškodb najverjetneje ne bosta pripotovali Beate Scheffknecht in Anne Hübinger, trener Krimovk Uroš Bregar opozarja predvsem na Thüringerjevo igro z igralko več in hiter tempo, katerega ustavitev bo najpomembnejša naloga naših deklet.

2. KOLO LIGE PRVAKINJ, KODELJEVO
sobota, 13. oktober, ob 19.00
RK KRIM MERCATOR : THÜRINGER HC

nedelja, 14. oktober, ob 18.45
PODRAVKA VEGETA : GYŌRI AUDI ETO KC

Uroš Bregar, trener Krima Mercatorja:
“Gyōr je na prvi tekmi pokazal, da je res superiorna ekipa. Tekmo smo analizirali in se takoj začeli pripravljati na Thüringer, ki je na prvi tekmi izgubil proti Podravki. Po dolgih letih so doma odigrali res slabo, v soboto bo šlo precej na nož. Mi bomo pokazali naš pravi obraz, igrali bomo na višjem nivoju in zagotovo ciljamo na zmago. Thüringerjeva ekipa je precej kvalitetna, na zunanjih položajih so dodali še dve mladi nemški reprezentantki. Krasi jih zelo dinamična in hitra igra, zelo pomembno bo, da se po doseženemu zadetku hitro vrnemo v obrambo.”

Miša Marinček Ribežl, kapetanka Krima Mercatorja:
“Za nami je zelo težek poraz, ki pa smo ga morali hitro pozabiti, saj smo že v ponedeljek igrali v državnem prvenstvu in se začeli pripravljati na nemške prvakinje. Veselimo se tekme, saj se zavedamo, da prihaja naša priložnost za prve točke. Verjamem, da se nam bo trud poplačal in se bo krivulja uspehov obrnila navzgor. Tega si želimo vse igralke in vemo, da bomo morale za uspeh narediti zelo veliko.”

Marie-Paule Gnabouyou, nova okrepitev Krima Mercatorja:
“Prvi dnevi v Ljubljani so bili res lepi. Vsi so prijazni in mi radi pomagajo, nekaj dni bom še imela težave z orientacijo, a zaenkrat je vse pozitivno. Želim si, da bi čimprej zaigrala z ekipo. Z dekleti smo se spoznale in že treniramo skupaj, mene pa čaka še nekaj treningov s kondicijskim trenerjem.”

LIGA PRVAKINJ, SKUPINSKI DEL, SKUPINA C
Tekme Zmage Neodločeno Porazi Gol razlika Točke
1. Gyōri Audi ETO KC 1 1 0 0 (39:23) +16 2
2. RK Podravka Vegeta 1 1 0 0 (28:26) +2 2
3. Thüringer HC 1 0 0 1 (26:28) -2 0
4. RK Krim Mercator 1 0 0 1 (23:39) -16 0