Krimovke pričakovano, Kristina, Hana in Iza prvič

Zaradi pestrega urnika, ki Krimovke čaka od 18. oktobra, ko se začenja evropska Liga prvakinj, smo drugi klubski derbi odigrali predčasno. Tekmo petega kroga smo tako odigrali že danes.

Zaradi odsotnosti Miše Marinček, Sergeje Stefanišin, Tamare Mavsar in Polone Barič so se v članskem dresu preizkusile Kristina Kaišič, Hana Gjerek in Iza Bon Brzin. Vse tri so se odlično izkazale, Kristina in Hana v vratih, Iza na krilu.

Po treh krogih vodilne Ljubljančanke so v prvem polčasu dobro sledile izkušenejšim Krimovkam, ki so največjo razliko v zadetkih dosegle v drugem polčasu. Z desetimi zadetki je na vrh liste strelk prišla Nina Zulič, Hana Vučko in Mirjeta Bajramoska sta ji sledili z osmimi.

RK LJUBLJANA – RK KRIM MERCATOR 29:50 (17:22)
Arena Stožice. Sodnika: Nahtigal, Pajič

RK Ljubljana: Arhanič, Senčur 1, Prepeluh, Kujundžič 3, Urbančič, Hočevar 1, Abina E. 1, Žabjek, Vučko 8, Černivec 3, Curk, Ornik 4, Kundija 7, Tomasović 1.
RK Krim Mercator: Abina A., Jurič 8, Luković 5, Hrnčič, Avbelj 2, Bajramoska 8, Beganović 4, Zulič 10, Koren, Pandžić, Obradović 7, Zrimšek 3, Bon Brzin 3, Kaišič, Gjerek.

Sedemmetrovke: Ljubljana 3 (3), Krim 5 (3)
Izključitve: Ljubljana 6 minut, Krim 12 minut
Rdeč karton: Kujundžič (52′, Ljubljana)

Ljubljančanke bodo četrti krog državnega prvenstva nadaljevale v sredo na gostovanju v Brežicah. V ponedeljek, ko bodo v Stožice znova prišle vse reprezentantke, bo tudi tiskovna konferenca, ki se bo začela ob 16:30. Seveda bo govora o nasprotnikih v Ligi prvakinj, Baia Mare prihaja v soboto, 18. oktobra.