Krimovke pred novo potjo proti Rusiji

V noči iz četrtka na petek bodo Krimovke iz Benetk odletele proti Moskvi in nato še proti Toljatiju. V soboto jih namreč čaka prva polfinalna tekma Pokala pokalnih zmagovalk, nasprotnice pa bodo rokometašice Lade.

Zgodovina je na strani naših deklet, saj so v letih 2004 in 2006 v četrtfinalu Lige prvakinj dvakrat izločile tokratne nasprotnice. Obakrat so si napredovanje izborile na povratni tekmi v Ljubljani in na »drugi polčas« je spomnil tudi trener Uroš Bregar, ki se zaveda, da bosta finalista določili obe tekmi.

»Zadovoljni smo, da smo ubranili domači pokalni naslov, a v soboto nas čaka že nova tekma. Glede na nekaj zdravstvenih težav Miše Marinček in Tamare Mavsar, si želimo, da bosta v soboto obe nared. Lada spada med najboljše ruske ekipe, ruski bazen proizvaja najboljše igralke na svetu. V svojih vrstah imajo Dario Dmitrievo, ki spada med mlajše igralke, a je tudi ena najboljših. Pripeljali so starega mačka Levona Akopiana, v tem dvoboju so morda nekoliko večji favorit, a vse bomo naredili, da pridemo do finala,« je uvodni nagovor zaključil trener Krimovk in selektor članske reprezentance.

Elizabeth Omoregie je dejala, da ekipa napreduje skozi vsako tekmo, »mislim, da je Lada zelo dobra ekipa, a zagotovo imamo svoje možnosti. Igrati moramo dobro in s srcem, napredovati vsako tekmo in presenetiti.« Marija Obradović je dodala še, da bo potrebno ponovno iskati svoje priložnosti, »po ogledih posnetkov smo videli, da je Lada zelo dobra ekipa. Vsekakor bomo iskale svoje priložnosti, kot smo jih proti vsem ostalim ekipam.«

Prva polfinalna tekma Pokala pokalnih zmagovalk se bo v soboto, 2. aprila začela ob 14. uri po našem času. Prenos bo na Valu 202, znova pa se bomo potrudili in uredili tudi spletni prenos tekme. Delivca pravice Carlos Luque Cabrejas in Ignacio Pascual Sanchez bosta v Rusijo pripotovala iz Španije, delegat tekme bo Estonec Kalev Ventsli.