Krimovke potrdile uvrstitev na zaključni turnir najboljše četverice

Na petem turnirju regionalne lige, ki smo ga organizirali v športni dvorani Krim, sta prišla hrvaška Podravka Vegeta in Metalurg. Krimovke in Makedonke so ta vikend že zaključile s prvim delom lige, Podravko pa čaka še turnir v Črni gori, kjer bosta zaigrali še obe črnogorski ekipi. Krimovke so z zmago proti Metalurgu potrdile uvrstitev na zaključni turnir četverice, ki bo svoje mesto pod soncem našel 23. in 24. maja.

Na uvodni tekmi sobotni tekmi sta se pomerila Metalurg in Podravka, slednja je zaigrala v močno pomlajeni zasedbi, ki je nekoliko nepričakovano po izenačenih zadnjih minutah zmago prepustila Metalurgu (17:18). Na večerni tekmi so Hrvatice zaigrale v polni postavi, a so Krimovke vse tja do zadnje tretjine tekme držale prednost. V zadnjih minutah so gostje nato pobegnile in prišle do tretje zmage.

RK KRIM MERCATOR – RK PODRAVKA VEGETA 27:33 (15:13)
ŠD Krim, 100. Sodnika: Lah, Sok

RK Krim Mercator: Petrukhina, Artsiukhovich, Jurič, Luković 2, Čečkova, Pineau 3, Mavsar 9, Goudjo 2, Stefanišin, Bajramoska 2, Marinček, Omoregie 4, Koren 4, Jankovič 1, Gregorc, Pavlova.
RK Podravka Vegeta:
Jukić, Ćović, Nikšić 3, Šenvald, Živković 6, Džono 5, Nemaškalo 4, Mrđen, Kapitanović, Dragišić, Vidak 11, Milenković, Oremović, Maljak, Trifunović 4.

Sedemmetrovke: Krim 5 (3), Podravka 4 (4)
Izključitve:
Krim 8 minut, Podravka 10 minut

Na edini nedeljski tekmi, ki se je začela točno opoldne so se Krimovkam zoperstavile še Makedonke, ki so bile po prvi letošnji zmagi močno motivirane. A Krimovke so v tekmo znova vstopile na visokem nivoju in povedle že v prvih minutah, nato pa prednost brez težav držale do konca tekme.

RK KRIM MERCATOR – ŽRK METALURG 34:23 (20:11)
ŠD Krim, 50. Sodnika: Cvetko, Kavalar

RK Krim Mercator: Petrukhina, Artsiukhovich, Jurič 4, Luković 4, Čečkova 2, Pineau, Mavsar 5, Goudjo, Stefanišin, Bajramoska 4, Marinček, Omoregie 4, Koren 5, Jankovič 3, Gregorc, Pavlova 3.
ŽRK Metalurg: Serafimova, Karanfilovska 1, Antić, Belevska 2, Jovanovska 3, Nikolić 4, Stojkovska 1, Nikolovska, Dabevska, Livrinić 3, Sazdovska 4, Cipusevat, Durlanova, Ristkovska 5, Petkovska.

Sedemmetrovke: Krim 1 (1), Metalurg 8 (4)
Izključitve: Krim 4 minute, Metalurg 2 minuti

Z zmago so se Krimovke dokončno uvrstile na zaključni turnir četverice, ki naj bi potekal 23. in 24. maja. Krimovke se bodo na prvi, polfinalni tekmi, najverjetneje pomerile proti Budućnosti. Na zaključnem turnirju bosta še Danilovgrad in Podravka Vegeta.